home Sanatate Ce este o narghilea electronica?

Ce este o narghilea electronica?

Ce este o narghilea electronica?

O narghilea electronica, la fel ca si o tigara electronica sau un stilou vape, iti permite sa inhalezi vapori care pot contine nicotina, precum si arome, solventi si alte substante chimice.

Cunoscuta si sub denumirea de e-narghilea, narghileaua electronica iti ofera aceeasi calitate de fum ca si narghileaua obisnuita, dar cu o nota futurista. Cu toate acestea, varianta electronica poate fi reumpluta cu lichid ce nu contine tutun, nicotina si nici gudron.

Cum functioneaza narghileaua electronica?

Dispozitivul are la baza un principiu de functionare asemanator cu cel al tigarilor electronice, care presupune incalzirea unui lichid pentru a crea vapori ce ulterior sunt inhalati si expirati.

Spre deosebire de tigarile electronice care contin e-lichid, narghilelele electronice contin shisha, ambele avand in componenta glicerina vegetala si venind intr-o diversitate de arome, de le cele mai obisnuite (de fructe) la mai putin obisnuite, cum ar fi lemnul dulce sau cafeaua.

Cate pufuri poti obtine de la o narghilea electronica?

O tigara obisnuita poate fi fumata in aproximativ 13 pufuri. Numarul de pufuri dintr-o narghilea eletronica depinde de obiceiul personal de fumat si de consum, dar in general, utilizatorul de narghilele electronice primeste in jur de 60 de pufuri pe ml.

Exista o limita de varsta pentru a cumpara narghilele electronice?

Desigur, cei care achizitioneaza si folosesc narghilele electronice, la fel ca si cei care achizitioneaza tigari electronice, tigari obisnuite sau narghilele traditionale, trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani.

Exista vreo ingrijorare ca narghilelele electronice ar putea fi o poarta pentru tineri sa fumeze tigari obisnuite?

Expertii in sanatate din intreaga lume si-au exprimat ingrijorarea ca narghilelele electronice si tigarile electronice sunt comercializate catre tineri, avand in vedere ca unele dintre dispozitive nu seamana deloc cu tigarile conventionale si vin in culori atractive precum roz, violet, alb, negru, rosu si albastru si cu arome precum ciocolata, capsuni si guma de mestecat.

Unele dintre aceste gadgeturi au butoane sau accesorii pentru a le face cat mai atragatoare. In plus, majoritatea produselor nu au etichete cu informatii legate de sanatate pentru a instiinta mai bine oamenii.

Sigur, exista riscul ca utilizatorii de narghilele electronice sa se apuce de fumat tigari traditionale, insa acest risc este destul de mic.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: