home Electronice si electrocasnice Esti sofer incepator? Iata ce trebuie sa faci pentru a fi in siguranta!

Esti sofer incepator? Iata ce trebuie sa faci pentru a fi in siguranta!

Dupa ce faci scoala de soferi Brasov si iei permisul de conducere, o lume intreaga se deschide in fata ta. Este posibil ca primele drumuri pe care le faci fara a avea instructorul in dreapta sa fie pline de emotii si sa duca la aparitia greselilor. Orice incepator face greseli, insa nu trebuie sa ai scuza asta. Este important sa eviti greselile inca de la inceput si sa conturezi obiceiuri cat mai sanatoase in spatele volanului.

Daca esti sofer incepator, este bine sa urmezi urmatoarele sfaturi pentru a  te asigura ca devii un sofer bun si ca vei fi in siguranta.

Sfaturi utile pentur soferii incepatori

  • Evita sa conduci singur in primele luni dupa ce ai luat permisul! Este bine sa ai mereu in dreapta o persoana cu experienta, fie ca este un parinte sau un prieten care are permisul de mai multa vreme. Este foarte greu sa fii atent la toate detaliile in momentul in care esti incepator, motiv pentru care o pereche de ochi in plus, cu experienta, poate sa fie de foarte mare ajutor si poate ajuta la evitarea unor situatii neplacute;
  • Condu cat mai mult! Vei deveni un sofer bun doar daca vei capata experienta. Chiar daca ai emotii, incearca sa conduci cat mai mult si in cat m ai multe tipuri de conditii. Daca la inceput vei acorda atentie fiecarui detaliu, de la modul in care schimbi vitezele pana la modul in care apesi pedalele, cu timpul aceste miscari vor intra in rutina si iti vor permite sa te concentrezi pe trafic;
  • Evita sa conduci cu viteza! De ce sa nu recunoastem? Este placut sa conduci cu viteza. Simti cum economisesti timp si te bucuri de libertate si de control asupra strazii pe care esti. Evita sa o faci daca esti incepator, insa. Cum nu ai reflexele formate, risti mult mai mult un accident. Cel mai bine este sa conduci incet si foarte atent in primele saptamani sau luni.
  • Pune-ti semnele de incepator in parbriz! Nu este nicio jena sa ai semnele de incepator in parbriz. In primul an de condus sunt obligatorii, insa le poti folosi si dupa aceea daca nu te simti 100% stapan pe capacitatea ta de a conduce. Semnele de incepator nu fac altceva decat sa ii avertizeze pe ceilalti participanti la trafic ca este posibil sa faci greseli;
  • Studiaza legislatia, chiar si dupa ce ai luat permisul!Este bine sa nu te opresti din studiul legislatiei. Aceasta este intr-o continua schimbare si este important sa fii la curent cu tot ceea ce este nou. Ocazional, poti sa rezolvi chestionare DRPCIV, pentru a pastra informatiile importante mereu proaspete.

In principiu, cel mai important sfat pe care trebuie sa il urmezi daca esti sofer incepator este acela de a fi atent. Atentia la detaliile din trafic si o buna cunostinta a legislatiei pot fi suficiente pentru siguranta atunci cand te afli in spatele volanului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: