home Electronice si electrocasnice Cum alegem cea mai buna hota de bucatarie?

Cum alegem cea mai buna hota de bucatarie?

Iti doresti sa achizitionezi cea mai buna hota de bucatarie, una care sa elimine in mod eficient mirosurile si aburii din bucatarie?  O hota care sa se potriveasca cu designul bucatariei tale? Cu ajutorul acestui mini-ghid realizat impreuna cu Stiri Cluj vei reusi sa o alegi cu siguranta pe cea potrivita bucatariei tale.

Impreuna cu plita incorporabila, cuptorul incorporabil si combina frigorifica, hota de bucatarie reprezinta un aparat electrocasnic esential in bucataria noastra indiferent de frecventa cu care gatim. O hota buna ne este utila nu doar in momentele in care gatim, este de mare folos si atunci cand ne dorim sa curatam si sa filtram aerul din bucatarie sau sa eliminam mirosurile neplacute precum fumul de tigara.  Nu exista bucatarie moderna fara o hota de bucatarie.

Zona si locatia unde va fi instalata plita incorporabila este cea care va determina tipul de hota ce urmeaza sa fie instalata.  Din fericire, exista pe piata un numar mare de modele de hote astfel incat sa putem lua decizia potrivita pentru bucataria noastra.  Exista hote telescopice, hote incorporabile, hote de tavan, hote de perete, hote incorporabile in blat sau hote suspendate.

Dimensiunile hotei reprezinta o caracteristica importanta a hotei de bucatarie, alaturi de designul acesteia. Dimensiunea  hotei conteaza nu doar pentru partea estetica cat mai ales pentru functionalitate si eficienta. Dimensiunea hotei trebuie sa fie cel putin la fel de mare cu cea a aparatului de gatit, insa ideal ar fi sa fie chiar cu cativa cm mai mare. Dimensiunile variaza si in functie de necesitati, de la cele mai mici hote pana la cele industriale de tip insula folosite in bucatariile restaurantelor, drept pentru care nu putem afirma ca exista o dimensiune ideala. In ceea ce priveste partea de design hotele au avansat enorm in ultimii ani. Hotele sunt realizate din materiale diferite, de la tabla pana la sticla.

Iluminarea hotei este un alt aspect important atat in design cat si la partea de utilitate. Marea majoritate a hotelor sunt illuminate prin intermediul unui neon sau a unui sau a doua becuri. Cele mai noi modele de hote ilumineaza suprafata de gatit cu sisteme de tip LED sau alte tipuri de spoturi.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: