Ce material alegem pentru un compleu bebelusi?
Inca de la nastere si timp de cateva luni inca, pielea unui bebelus este extrem de fragila. De aceea, este important ca bebelusul sa fie imbracat cu haine de cea mai buna calitate. Unele materiale naturale sunt de privilegiat in acest caz.
Bumbacul, un material de privilegiat
In cazul hainelor care intra direct in contact cu pielea bebelusului de-a lungul intregii zile, specialistii recomanda modele 100% bumbac. Recomandarea este aceeasi si in cazul in care cauti compleuri bebelusi ieftine. Bumbacul poseda toate avantajele pentru pielea sensibila a bebelusului: este lejer si rezistent totodata, limiteaza riscurile de alergii si este ideal pentru absolut orice buzunar. Poti opta si pentru bumbac bio. In ceea ce priveste sezonul cald, poti opta pentru haine bebelusi cu maneca scurta, un tricou sau un body tip maiou. Per ansamblu, opteaza pentru materiale care lasa pielea bebelusului sa respire. Prea multa transpiratie poate provoaca eczema sau iritatii. Vara, inul este mai absorbant decat bumbacul chiar daca este mai greu de intretinut.
Putem alege lana pentru un compleu bebelusi?
Este foarte posibil sa alegi lana pentru vestimentatia bebelusului, cu conditia sa fie lana veritabila, nu amestecata. Acest material a fost adesea un material de baza dedicat fabricarii hainelor pentru bebelusi, mai ales pentru sezonul rece. Orice tip de lana poate fi folosita: lana de oaie, mohair, casmir sau angora. Daca optezi pentru lana amestecata, verifica intotdeauna daca lana a fost amestecata cu bumbac sau cu acrilic, care este singurul material sintetic tolerat de pielea sensibila. Puloverele nu intra direct in contact cu pielea bebelusului, sunt adesea puse peste un maiou sau peste un body si nu risca sa irite pielea bebelusului.
Materiale de evitat pentru compleuri bebelusi
Majoritatea parintilor evita materialele nepotrivite deja din instinct. Cel mai bine este sa eviti sa cumperi compleuri pentru bebelusul tau din materiale sintetice, din materiale sintetice provenite din petrochimie. Drept urmare, trebuie sa eviti materiale precum nylon, polyester, lycra sau elastan. Evita in egala masura hainele din microfibra precum si materialele polar.
Toate aceste tesuturi sunt de evitat deoarece nu lasa transpiratia sa se evapore, spre deosebire de bumbac si de in. Cu cat bebelusul transpira mai tare, cu atat riscul de macerare este mai ridicat, drept urmare, de iritare a pielii. Ai grija la hainele care intra in contact direct cu pielea sensibila a bebelusului, acestea trebuie sa fie din fibre naturale.