home Altele Vrei sa fii sofer? Ce joburi de transport persoane poti avea?

Vrei sa fii sofer? Ce joburi de transport persoane poti avea?

Traim intr-o societate in care trebuie sa ne miscam din ce in ce mai repede. Tocmai de aceea, serviciile de transport persoane sunt din ce in ce mai prezente, atat pentru distante scurte, cat si pentru distante lungi si foarte lungi.

Cel mai adesea, transportul de persoane se face pe cale rutiera, ceea ce creaza o nevoie foarte mare de soferi. Daca iti place sa conduci, te poti orienta spre meseria de transportator persoane. Iata ce joburi poti avea:

  1. Sofer de microbuz. Microbuzele sunt administrate, de regula, de firme private si deservesc transportul intre localitati sau transportul angajatilor sau clientilor unei companii. Poti gasesti un loc de munca ca sofer de microbuz la foarte multe companii si daca microbuzul nu are mai mult de 8 locuri, poti folosi doar permisul categoria B. Daca are mai mult de 8 locuri insa, va trebui sa obtii permisul categoria D.
  2. Sofer de autocar. Toate agentiile de turism angajeaza soferi de autocar, deoarece aceasta varianta de transport este cea mai ieftina si confortabila. Pentru a conduce un autocar ai nevoie de permis de conducere categoria D si atestat ARR. Este posibil sa ai nevoie inclusiv de permis de conducere categoria DE.
  3. Sofer de limuzina. Este o meserie foarte interesanta, care iti permite sa intri in contact cu o multime de oameni cu influenta. Limuzina poate fi condusa cu permisul categoria B, insa este mai lunga si este ceva mai dificil de condus;
  4. Sofer pe autobuzele din transportul public. In orasele mari, transportul public este foarte bine pus la punct. Pentru a putea deveni sofer pe autobuzele din trasportul public va trebui sa participi la diverse cursuri. De multe ori, aceste cursuri sunt organizate chiar de catre compania care te angajeaza, deoarece trebuie sa te familiarizeze cu tehnologiile de pe vehicule, cu orasul si cu traseele.
  5. Sofer pe o masina taxi. Este cea mai simpla varianta de a lucra in domeniul transportului de persoane. Ai nevoie doar de permis categoria B si de un atestat.

Meseria de sofer poate fi extrem de interesanta. Daca transporti persoane este cu atat mai interesant, in conditiile in care intri mereu in contact cu alte persoane si fiecare zi este diferita.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: