home Altele Vrei sa iti cumperi un tractor? Iata ce trebuie sa iei in considerare !

Vrei sa iti cumperi un tractor? Iata ce trebuie sa iei in considerare !

Tractorul poate sa fie cea mai buna achizitie pe care o poti face, atata vreme cat una dintre pasiunile tale este agricultura. Un astfel de utilaj te ajuta sa duci la bun sfarsit foarte multe activitati agricole, sa transporti produse si sa economisesti foarte mult timp. La fel ca si in cazul unui automobil insa, tractorul va avea nevoie de piese tractor, de combustibil si de o ingrijire atenta pentru a functiona asa cum trebuie. Tocmai de aceea, in momentul in care cumperi un astfel de utilaj trebuie sa te asiguri ca este cel mai bun.

Ce trebuie sa stii despre tractoare si de ce trebuie sa tii cont atunci cand le cumperi?

Un prim lucru de care trebuie sa tii cont este tipul de tractor pe care il cumperi. Exista 3 tipuri de tractoare:

  • Tractoarele agricole. Sunt cele care se folosesc in agricultura. Acestea pot avea destinatie generale, pot fi specializate sau universale. Cele de uz general sunt folosite pentru semanat, recoltat, arat sau sapat si sunt echipate, de regula, cu senile. Cele universale sunt mai complexe, putand face tot ceea ce fac cele de uz general, precum si alte lucrari cum ar fi cele de intretinere a culturilor. Tractoarele specializate sunt, asa cum le spune si numele, specializate pe anumite culturi. Poti alege tractoare pomicole, viticole sau legumicole.
  • Tractoarele industriale. Sunt destinate lucrarilor grele si nu au, de regula, nimic de a face cu agricultura. Acestea sunt folosite pentru terasamente, nivelare, defrisare, incarcari de material greu, stivuit, etc.
  • Tractoarele rutiere. Sunt cele care se pot deplasa inclusiv pe drumurile publice si au roti. Scopul lor este de a transporta diverse produse.

Pe langa tipul de tractor ales trebuie sa tii cont si de puterea pe care o are acesta. In general, optiunile pe care le ai sunt extrem de variate. Poti opta pentru tractoare de putere mica, care in general nu depasesc 10 cai putere, sau pentru tractoare de putere foarte mare care depasesc 120 de cai putere.

Asa cum am amintit, este bine sa tii cont si de partile componente ale tractorului . Cu cat sunt mai bune, cu atat vei avea mai putine cheltuieli cu intretinerea. Sistemul de transmisie si cel de rulare, motorul, sistemul de franare sau instalatia electrica, absolut toate trebuie sa aiba o calitate foarte buna. Daca vrei sa mergi la sigur este bine sa te orientezi catre tractoare produse de nume mari ale industriei. O idee ar fi sa achizitionezi si un tractor second hand, deoarece economia poate sa fie substantiala. Insa in acelasi timp, achizitia unui tractor second hand poate sa insemne o atentie mai mare la detalii si o analiza in detaliu a fiecarei componente.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: