home Altele Cum alegi corect scutecele pentru adulti?

Cum alegi corect scutecele pentru adulti?

Exista doua perioade in viata in care avem nevoie de ingrijire. Una este atunci cand suntem bebelusi iar a doua atunci cand suntem batrani. La varste inaintate, capacitatea de miscare scade, incontinenta urinara si fecala incepe sa afecteze din ce in ce mai multi oameni iar capacitatea de autoingrijire scade. Din fericire, exista din ce in ce mai multe solutii elegante pentru ingrijirea bolnavilor imobilizati la pat sau a celor cu o mobilitate redua. Una dintre aceste solutii este scutecul pentru adulti. Gandit din ce in ce mai atent, acesta reuseste sa protejeze atat persoana care ingrijeste, cat si persoana care este ingrijita.

Cum alegi cele mai bune scutece pentru adulti?

In principiu, trebuie sa tii cont de mai multe criterii:

  • Tipul de scutec. Exista scutece destinate incontinentei grave, cu o absorbtie foarte mare si dimensiuni destul de generoase, scutece clasice  sau scutece de tip slip, care asigura confort sporit, insa nu sunt destinate problemelor foarte grave. De asemenea, exista si absorbante care se aseaza pe chilot sau absorbante suplimentare care se aseaza p scutec.
  • Gradul de performanta. Este dat de cantitatea de lichid sau de solid pe care reuseste sa o retina scutecul. De asemenea, performanta este data si de modul in care protejeaza impotriva scurgerilor. Acesta este, de fapt, principalul criteriu de care se tine cont in momentul in care se cumpara un scutec pentru adulti.
  • Structura. In general, este necesar ca scutecul sa fie realizat din mai multe straturi. Partea centrala trebuie sa fie cea mai groasa, in asa fel incat sa poata asigura o senzatie de uscat pentru purtator.
  • Gradul de confort. Evident, scutecul trebuie sa fie cat se poate de confortabil pentru utilizator si de asemenea, sa ofere confort si la schimbare. Exista variante foarte interesante cu laterale respirabile care elimina riscul de iritatii, gandite in asa fel incat sa aiba forma anatomica sau cu fel de fel de elemente inovatoare.
  • Brandul. Exista din ce in ce mai multe branduri interesante, precum Molicare , care acorda o atentie deosebita studiului si reusesc sa aduca pe piata scutece cu adevarat inovatoare. Unele dintre ele sunt prevazute chiar cu indicator de umiditate care arata cat de mult a absorbit produsul, iar acest lucru este extrem de eficient mai ales pentru adultii care poarta un astfel de scutec in public.

Scopul principal al unui scutec este, asadar, de a se pune si scoate usor, de a absorbi cat mai mult si de a evita scurgerile. Daca ai nevoie de un astfel de produs, ai o multime de optiuni interesante.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: