home Altele Care sunt cele mai cautate meserii in Romania?

Care sunt cele mai cautate meserii in Romania?

Daca iti doresti sa ramai in tara si sa iti costruiesti o cariera cat mai frumoasa, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti alegi domeniul in care vrei sa activezi. Partea buna esete ca exista o multime de locuri de munca la nivel national. In septembrie 2018 doar la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fotei de Munca erau peste 35000 de loruri de munca, atat pentru calificati, cat si pentru necalificati.

Partea mai putin buna este ca salariile nu se ridica la nivelul clor din restul Europei, insa Romania poate sa asigure o srie de avantaje.

Care sunt, asadar, cele mai cautate meserii din Romania?

Sunt cautate atat meseriile care necesita calificare, cat si cele care nu necesita calificare, in conditiile in care este o criza uriasa de oameni. Printre domeniile foarte atractive se numara:

  • IT-ul. Este un domeniu cu mii de locuri de munca in strainatate si deopotriva in Romania. Exista din ce in ce mai multe dispozitive care au nevoie de programare iar nevoia de IT-isti este uriasa pste tot. Salariile din cest domeniu sunt cel putin generoase iar conditiile de munca sunt excelente. Daca vrei  cariera in Romania, IT-ul poate sa fi una dintre cele mai bune solutii.
  • Marketing. Numarul mare de firme care lucreaza in acelasi domeniu fac nevoia de marketing sa fie arzatoare. Fiecare companie isi dorest sa isi scoata produsele in fata si sa vanda mai mult. Oamenii buni intr-un astfel de domeniu sunt imediat antajati, atat in Romania cat si in afara tarii.
  • Ingineria. Cum foarte multi profesionisti pleaca din tara, in Romania raman o gramaada de locuri de munca neocupate, pe posturi ce necesita calificari. Joburile de ingineri sunt printre acele joburi foarte ofertante. Se construieste foarte mult iar site-urile de recrutare sunt mereu in cautarea unor ingineri de buna calitate.

De asemenea, sunt mii de locuri de munca pentru necalificati, problema fiind una foarte mare. Oamenii prefera sa lucreze in strainatate, unde sunt salarii mult mai mari, iar in Romania ramane un gol imens.

Unde se gasesc cele mai multe locuri de munca in Romania?

Asa cum era de asteptat, orasele mari sunt cele mai ofertante. Bucuresti, Ploiesti, Timisoara, Cluj Napoca sau Arad sunt orase in care poti sa te angajezi foarte repede. Asta nu in seamna ca in restul oraselor de provincie nu exista oportunitati. Di contra..sunt o multime de companii care aleg sa isi dezvolte afacerile in orasele mici, deoarece este mai ieftin.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: