home Locuri de munca Sfaturi utile pentru a-ti gasi un loc de munca in Romania

Sfaturi utile pentru a-ti gasi un loc de munca in Romania

businessman-1765641_960_720

Piata locurilor de munca in Romania este una foarte interesanta, in conditiile in care exista o multime de firme care fac angajari si in acelasi timp o multime de someri. Exista mai multe cauze pentru aceasta situatie cat se poate de neplacuta:

  • Exista o piata deschisa, ceea ce ii face pe potentialii angajati cu cunostinte sa aleaga sa lucreze in strainatate, pe un salariu mult mai bun decat in Romania;
  • Facultatile nu ofera o pregatire de actualitate, motiv pentru care multi studenti nu sunt pregatiti pentru a presta jobul pentru care aplica;
  • Nu exista o educatie in ceea ce priveste CV-ul. Foarte multi angajati pur si simplu nu stiu cum sa isi completeze CV-ul, care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le treaca si ce trebuie sa evite.

Lista poate sa continue, insa nu vom vorbi despre motivele pentru care exista atat joburi, cat si someri, ci despre modul in care poti sa te asiguri ca te angajezi intr-un loc care iti place, cu salariul pe care il doresti.

5 sfaturi utile pentru a-ti gasi jobul perfect

  1. Pregateste-te sa te muti! Daca locuiesti intr-un oras mic, de provincie, s-ar putea sa nu gasesti o varietate chiar atat de mare de joburi precum ti-ai dori. Totusi, exista o multime de joburi in Cluj, Bucuresti, Timisoara, Oradea, Iasi sau alte orase mari din tara pe care le poti avea. Relocarea nu mai este la fel de dificila cum era inainte si iti poti alege un oras care sa rezoneze cu tot ceea ce iti doresti tu de la el.
  2. Asigura-te ca iti completezi corect CV-ul. Este important sa ai un CV cat se poate de bine completat, fara exagerari. Acesta trebuie sa fie adaptat in functie de jobul pentru care aplici. Incearca sa gandesti cu flexibilitate fiecare aplicatie pentru job si sa te gandesti ce si-ar dori angajatorul de la tine. S-ar putea sa fie foarte util in CV un hobby pe care il ai sau o anumita experienta, care in alte situatii nu ar conta foarte mult.
  3. Nu lipsi de la interviuri. Daca ai aplicat pentru un interviu este bine sa nu lipsesti. Acest lucru inseamna lipsa de respect pentru angajator si tot ceea ce faci este sa inchizi pentru totdeauna usa unei firme. De asemenea, nu stii niciodata ce oportunitate ti se ofera.
  4. Aplica doar la joburile pe care ti le doresti cu adevarat. Nu aplica pentru locuri de munca in care stii sigur ca nu vei avea o viata lunga. Chiar daca astepti putin, ai toate sansele sa gasesti ceea ce iti place.
  5. Asigura-te ca esti pregatit pentru ceea ce vrei sa faci. Daca vrei sa fii angajat si mai ales daca iti doresti sa iti construiesti o cariera intr-un anumit domeniu, este bine sa te asiguri ca esti pregatit pentru asta. Daca ai retineri in ceea ce priveste pregatirea pe care o ai, cauta sa faci cat mai multe cursuri in domeniu si sa citesti. DIn fericire, traim intr-o epoca in care informatia circula foarte usor, asadar, vei gasi absolut toate informatiile de care ai nevoie in librarii sau pe internet.

Nu este foarte greu sa iti gasesti jobul perfect, insa trebuie sa ai rabdare si sa te asiguri ca tratezi fiecare oportunitate cu mintea deschisa.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: