home Electronice si electrocasnice Cum aleg cea mai buna plita incorporabila?

Cum aleg cea mai buna plita incorporabila?

In zilele noastre este mult mai dificil sa alegem o plita incorporabila datorita varietatii de pe piata. Plitele incorporabile sunt din ce in ce mai performante, au din ce in ce mai multe functii. Daca pana nu demult gama de aparate de gatit era mai restransa si nu aveai de ales, pe piata existand doar simplele aragaze de gatit, dotate cu functii putine, in ziua de azi iti poti echipa bucataria cu plite incorporabile, cu cuptoare incorporabile, plite diferite, in functie de tipul de alimentare – cu inductie, pe gaz sau electrice.

In alegerea unei plite incorporabile bune trebuie sa tii cont de principalele caracteristici care  fac ca o plita incorporabila sa fie buna si de calitate. Calitatea materialelor, tipul de alimentare, dimensiunile si usurinta cu care poate fi utilizata reprezinta principalele caracteristici de care trebuie sa tii cont.

Pe gaz sau electrica? Aceasta este o decizie esentiala care iti va influenta atat modul de gatit cat si frecventa cu care gatesti. Plitele incorporabile electrice sunt de doua tipuri, cu rezistenta sau pe inductie. Exista si clienti care opteaza pentru plite incorporabile mixte (gaz si inductie) ceea ce inseamna ca beneficiaza de un avantaj dublu.

Preferatele utilizatorilor sunt cele  pe gaz si cele pe inductie.  Indiferent de tipul de plita ales trebuie sa tii cont si de montaj. In cazul in care vrei o plita pe gaz trebuie sa dispui de o instalatie pe gaz iar daca iti doresti o plita electrica trebuie sa ai in apropiere o priza dedicata pentru aceasta.

Alege o plita incorporabila realizata din materiale de calitate pentru a te asigura de faptul ca aceasta va rezista in timp, nu se va deteriora si se va curata usor. Otelul inoxidabil, sticla si sticla in combinatie cu ceramica reprezinta cele mai populare materiale dar si cele mai recomandate. Te sfatuim sa eviti cu orice pret tabla vopsita.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: