home Altele Cum aleg cele mai bune perdele

Cum aleg cele mai bune perdele

Cum aleg cele mai bune perdele pentru acasa? Aceasta este intrebarea de pe buzele unui numar mare de romani.

Perdelele reprezinta mai mult decat un decor pentru ferestrele noastre.  Formeaza bazele unei camere, contureaza aspectul si atmosfera unei camere. Dincolo de beneficiile legate de aspect, perdelele reprezinta elemente practice, confera intimitate, control al luminii si confort. In cazul in care esti in cautarea celor mai bune perdele pentru dormitorul sau celelalte incaperi din casa afla ca trebuie sa ai in vedere o serie de elemente precum material, dimensiuni, tipul de montaj, specificul camerei si modul in care acestea sunt comercializate (gata facute sau la metru). Iata care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont in alegerea celei mai bune draperii.

Perdelele deja croite, produsul finit cu alte cuvinte reprezinta cea mai buna alegere in cazul in care dispui de un buget limitat iar timpul nu trece in favoarea ta. Perdele gata facute inseamna ca nu vei mai pierde timpul cu alegerea materialului si dimensiunilor si vei scapa de drumurile la croitoreasa.

Perdelele la metru reprezinta optiunea ideala pentru cei in cautarea unei perdele speciale si nu gasesc una gata facuta.poti alege si dimensiunile, cat de bogata sa fie (faldurile). Dimensiunea perdelei este principalul criteriu de care trebuie sa tii cont in alegerea perdelei. Exista perdele scurte, pana la glaful geamului, care se termina deasupra pervazului cu aproximativ 1,25 cm-1,5 cm.  Perdelele pana la podea se opresc cu 1-2 cm deasupra podelei. Nu uita ca o perdea trebuie sa fie intotdeauna cu cativa centimetri mai scurta decat draperia.

Materialele sunt si ele importante, acestea trebuie sa fie de calitate. Exista perdele din materiale sintetice, din materiale naturale precum inul si matasea, acestea fiind cele mai recomandate. Perdeaua trebuie aleasa si in functie de sistemul de prindere. Astfel, exista perdele pe inele, perdele pe rejansa si perdele pe bride.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: