home Altele Cum aleg caruciorul bebelusului?

Cum aleg caruciorul bebelusului?

Bebelusul urmeaza sa isi faca aparitia peste cateva luni, felicitari. A venit timpul sa alegi caruciorul potrivit pentru plimbarile zilnice. Cel care te va urma peste tot unde mergi, cel pe care il vei plia, cel care trebuie sa incapa in portbagajul masinii…

In alegerea caruciorului ideal trebuie sa tii cont de trei criterii esentiale: varsta copilului este un criteriu fundamental datorita gradului de inclinare care nu este acelasi pentru toate carucioarele. Frecventa utilizarii este un alt criteriu de care trebuie sa tii cont. Numarul copiilor transportati: gemeni sau copii de varsta apropiate este un alt criteriu important.

Pentru cei care folosesc caruciorul doar pentru plimbarile prin oras caruciorul trebuie sa fie usor de manuit si practic pentru orice ocazie. Trebuie sa optezi pentru un carucior compact, usor de pliat, versiunea sport fiind o alegere posibila.

Siguranta este extrem de importanta in alegerea caruciorului potrivit pentru bebelus. Caruciorul trebuie sa fie reversibil, cu alte cuvinte sa poata fi pozitionat cu fata spre tine sau spre directia de mers. La nevoie este extrem de important sa poti vedea copilul. Centura de prindere in cinci puncte este la fel de importanta, aceasta asigurandu-i copilului o mai buna stabilitate si elimina riscurile de desprindere.

Deaoarece copilul creste foarte repede, nevoile sale schimbandu-se de la o etapa de dezvoltare la alta, carucioarele 3 in 1 – landou, scoica si cadru de carucior – acopera de minune toate aceste nevoi. Landoul este ideal pentru primele luni de viata ale bebelusului iar scoica este perfecta pentru plimbarile bebelusului cu masina. Caruciorul sport se poate folosi  din perioada in care bebelusul poate sta singur in fund.

In topul preferintelor se numara si carucioarele cu trei roti deoarece este foarte usor de manevrat. Accesoriile cu care este dotat caruciorul sunt si ele importante – umbrela, plasa de tantari, cosul de stocare, acoperitoarea pentru ploaie si suportul pentru biberon numarandu-se printre cele mai populare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: