home Electronice si electrocasnice Drona DJI Spark – cea mai accesibila drona a momentului

Drona DJI Spark – cea mai accesibila drona a momentului

Dronele nu mai sunt de ceva vreme gadgeturi tehnologice inacesibile civililor de rand, au deveni in ultimii ani tot mai apreciate si mai utilizate. Aceste aeronave fara pilot sunt capabile sa se deplaseze pe distante generoase, fiind ghidate prin intermediul telecomenzilor.

Dronele nu trebuie confundate cu alte aparate de zbor fara pilot, diferenta cea mai mare fiind dimensiunile foarte reduse ale dronelor. Aceste dispozitive sunt alimentate de acumulatori sau isi fabrica energia prin sisteme fotovoltaice speciale.

Domeniile in care sunt folosite de obicei drone profesionale sunt administratiile publice, securitate publica sau personala, pompieri, protectie, institutii de cercetare, prospectii geologice s.a. Numerosi oameni achizitioneaza diferite tipuri de pentru a satisface diferite placeri personale.

Drona DJI Spark- magia ce poate fi tinuta in palma

Drona DJI Spark este recent lansata pe piata de chinezii de la DJI, si a reusit sa impresioneze inca de la prima aparitie. In primul rand este foarte mica, poate fi tinuta intr-o singura palma. Calitatile video ale inregistrarilor realizate cu drona cu camera Spark sunt deosebite, clipurile sunt clare, foarte detaliate si foarte precise. Culorile isi pastreaza naturaletea si bogatia chiar si cand imaginile sunt reproduse pe dispozitive mai putin profesionale.

Conforma producatorilor chinezi, Drona DJISpark este cea mai ieftina si mai usoara dintre toate modele lansate pe piata. Poate prinde  viteza impresionanta de 50 km pe ora iar autonomia baterieri este de 16 minute. Specialistii de la www.govideo.ro au avut ocazia sa testeze acest dispozitiv inedit si sustin ca este usor de folosit, chiar si de persoanele mai putin experimentate. Acestia sustin modelele DJI Sparkpot fi folosite in domenii foarte variate de civili, pentru a se efectua masuratori, pentru a inspecta diferite obiective ( cladiri, imobile) sau trase ( linii de gaz, apeducte, conducte s.a.), pentru realizarea de masuri geofizice sau geomagnetice dar si pentru a se prospecta terenurile lovite de calamitati naturale.

Dimensiunile extrem de reduse, costruile rezonabile si calitatile deosebite de functionare au transformat modele de drone DJI Spark in dispozitive foarte apreciate de romani.

Drona cu camera DJI Spark- caracteristici generale

Dispozitivul conceput de chinezi vine cu cea mai noua tehnologie si poate fi controlata doar prin gesturi simple. Modulul de gesturi se activeaza instantaneu cand drona este tiuta in mana, prin functia Palm Control.

Modelul DJI spark cantarreste numai 300g, deci se simte foarte placut in palma. Poate zbura la distanta de maxim 2000 de metri, iar distanta maxima de deplasare este de 50km/h. Bateria ofera autonomie de 16 minute, deci volumul de informatii colectate in acest timp poate fi generos.

Pe partea de calitati video, drona a depasit asteptarile, pentru ca este prevazuta cu senzor COMS de 1/2.3 inch si poate capta imagini la o rezolutie maxima de 12 MP. Poate filma clipuri in format full HD, de aceea calitatea continutului video este exceptionala. Drona are incorporat senzor de evitare a obstacoleor si sistem GPS. Pretul acestui gadget impresionant este aproximativ 2.695 lei, extrem de accesibil pentru amartorii de tehnologie de inalta calitate.

Drona de la DJI vine cu alte acesorii esentiale care imbunatatesc calitatile de functionare: seturi de elice, acumulator, cablu USB si incarcator.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: