home Altele Cum alegi crema de protectie solara in functie de culoarea pielii

Cum alegi crema de protectie solara in functie de culoarea pielii

Soarele si-a intrat deja pe deplin in drepturi, abia astepti sa te lasi mangaiata de razele soarelui. Insa, daca nu folosesti crema de protectie solara adecvata risti sa te arzi. Este primordial sa folosesti o crema in timpul expunerii dar si zi de zi. La fel cum crema de fata este adaptata fiecarui tip de piele in parte, si crema solara trebuie aleasa in functie de culoarea pielii, in functie de fototip.

Fototip 1. In aceasta categorie intra persoanele cu pielea foarte deschisa la culoare, cu parul blond sau roscat si cu pete de roseata pe piele. Cu alte cuvinte, un tip de piele care se bronzeaza greu si se arde foarte usor. In acest caz, trebuie sa alegi o crema de protectie solara cu indice de 60.

Fototip 2. In aceasta categorie intra persoanele cu pielea deschisa la culoare, cu parul blond sau saten, care se bronzeaza progresiv.  Acest tip de piele se bronzeaza destul de greu si au nevoie de un indice de protectie solara de 40-60.

Fototip 3. In aceasta categorie intra persoanele cu parul blond si saten care se bronzeaza progresiv. Acest tip de piele se poate arde la inceput de sezon, in special daca se expune intre orele 12-16. Ideal este un indice de protectie solara 30.

Fototip 4. In aceasta categorie intra persoanele cu pielea mata, cu parul saten si negru. Se arde foarte rar, doar in cazul in care exagereaza cu expunerea la soare. Se bronzeaza rapid si are nevoie de un indice de protectie de 30.

Fototip 5. In aceasta categorie intra persoanele cu pielea inchisa la culoare care se bronzeaza rapid si care nu se ard niciodata. Un indice de 20 este suficient.

Fototop 6. Acest fototip regrupeaza pielea inchisa la culoare care nu se arde niciodata. In acest caz nu este nevoie de o crema cu un indice de protectie mai mare de 20.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: