home Alimentare Cum imi aleg uleiul de cocos?

Cum imi aleg uleiul de cocos?

Exista actualmente pe piata doua tipuri de ulei de cocos: ulei de cocos extra virgin si ulei rafinat, obtinut din copra. Persoanelor care isi doresc sa foloseasca uleiul de cocos pe post de aliment le recomandam sa il aleaga pe cel extra virgin deoarece nu a fost transformat. Daca urmeaza sa cumperi pentru prima data ulei de cocos trebuie sa stii ca acesta este solid la temperatura camerei. Prin urmare, se comercializeaza in borcan.

Cum este fabricat uleiul de cocos? Uleiul de cocos este obtinut din pulpa nucii de cocos, amestecata impreuna cu apa pentru a se obtine laptele. In acest preparat se afla uleiul, este nevoie de mai multe etape succesive pentru a-l obtine, in special o etapa de fermentare de cel putin 24 de ore.

Putem obtine acasa uleiul de cocos? Da, uleiul de cocos poate fi obtinut acasa, nu necesita foarte mult material. Important este sa fii sigur cu privire la calitatea sa insa cel mai bine este sa il achizitionezi dintr-un magazin bio.

Care este compozitia sa? La fel ca toate uleiurile, uleiul de cocos este bogat in acizi grasi. Contine in special un triglicerid cu lant mediu, cunoscut sub numele de acid lauric, regasit si in laptele matern.

Care sunt beneficiile uleiului de cocos asupra sanatatii?  Uleiul de cocos este compus din 92% lipide din care 85% sunt acizi grasi saturati. Acestia din urma nu sunt recomandati in mod normal. Insa in cazul uleiului de cocos, s-a demonstrat faptul ca acizii grasi diminueaza colesterolul rau si actioneaza in favoarea unei sanatati cardiovasculare optime.

Ce cantitate putem consuma pe zi? Chiar daca este sanatos, nu trebuie sa abuzam de uleiul de cocos. Se recomanda consumul a doua linguri pe zi, fara sa se depaseasca patru linguri. Exista cazuri in care uleiul folosit in mod obisnuit pentru gatit poate fi inlocuit cu uleiul de cocos.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: