home Alimentare, Altele Ulei de sofranel un efect deosebit asupra corpului uman

Ulei de sofranel un efect deosebit asupra corpului uman

Chiar daca nu este foarte popular, uleiul extras din planta de sofranel este un aliat de nadejde in bucatarie. Continutul de grasimi monosaturate si numeroasele substante deosebit de sanatoase pe care le are in compozitie, il fac perfect intr-o multime de preparate.
Sofranelul este o planta bogata in acizi polinesaturati, acizi grasi monosaturati si are doar o cantitate foarte mica de acizi grasi saturati. De asemenea, contine omega 6, vitamina E, vitamina K si acid Linoleic.
Cu toate aceste elemente extrem de interesante, asigura un efect deosebit asupra corpului uman:
• Poate sa scada nivelul de colesterol si de zahar din sange. Gratie acidului linoleic si al continutului de Omega 6 reuseste sa tina departe diabetul si colesterolul, fiind un aliat puternic al inimii.
• Ajuta la pierderea in greutate. Cei care au probleme cu greutatea pot sa consume cu incredere. Inclus in dieta zilnica ofera un ajutor foarte mare in reducerea grasimii de pe burta.
• Este extrem de eficient in perioada premenstruala si in perioada menstruala. Uleiul de sofranel este perfect pentru femei. Acidul linoleic controleaza prostaglandinele din corp si scade riscul de balonare si sensibilitate la nivelul sanilor.
• Poate fi folosit cu succes extern. Parul si pielea au si ele foarte mult de castigat de pe urma consumului de ulei de sofranel. Mastile de par cu acest ulei pot sa remedieze chiar si firele arse de vopselurile chimice iar aplicarea pe piele poate sa hidrateze si sa trateze acneea.
In dieta sau utilizat extern, uleiul de sofranel este o solutie excelenta pentru toti cei care isi doresc un corp sanatos.

ulei de sofranel

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: