home Altele Cum aleg un detergent pentru hainele bebelusului?

Cum aleg un detergent pentru hainele bebelusului?

Un nou-nascut vine cu mai multe schimbari in sanul unei familii. Una din aceste schimbari – cantitatea de hainute spalate este una destul de mare, mai ales dupa ce bebelusul incepe diversificarea. Mamele se intreaba ce tip de detergent ar trebui sa foloseasca pentru hainele bebelusului, unul obisnuit, sau unu special pentru bebelusi?

Nou-nascutii pot avea o piele sensibila. De aceea, recomandam spalarea noilor haine cumparate sau primite inainte ca bebelusul sa le poarte. Acelasi lucru este valabil si in cazul lenjeriei de pat. Deoarece vei primi cu siguranta un numar mare de articole vestimentare pentru bebelusi, este bine sa incepi sa le speli din timp. Citeste etichetele si spala culorlile similare impreuna.

In primele saptamani de viata ale bebelusului foloseste un detergent bland, special conceput pentru pielea sensibila a acestuia. Fii atenta la orice semn de iritare a pielii precum roseata sau piele uscata. Daca nu exista nicio reactie la suprafata, poti incepe sa folosesti detergentul obisnuit. Incearca detergentul obisnuit pe cateva piese vestimentare si supravegheaza reactia pielii. Daca survine vreo problema consulta imediat pediatrul.

Daca copilul tau nu sufera de eczema, dermatita sau alta afectiune a pielii, nu este necesar sa ii speli hainele separat de restul familiei. Odata cu aparitia in familiei a unui nou-nascut asigura-te de faptul ca folosesti detergenti fara produse petrochimice. Aceste ingrediente pe baza de petrol sunt folosite in detergenti sub forma de parfumuri sau aditivi de curatare. Specialistii sunt de parere ca acestia sunt extrem de nocivi pentru sanatatea oamenilor dar si pentru mediul inconjurator. Opteaza mai degraba pentru detergenti de tipul :

  • non-toxici ;
  • hipoalergenici ;
  • fara coloranti sau parfumuri de sinteza ;
  • biodegradabili ;
  • fara clor ;
  • cu enzime, minerale sau alte ingrediente pe baza d eminerale adaugate ;

Detergentii lichizi  sunt mai usor de clatit decat detergentii pudra.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: