home Alimentare Ce sare sa aleg pentru gatit?

Ce sare sa aleg pentru gatit?

Sarea nu este chiar atat de nociva pe cum se crede. Cu conditia sa fie bine aleasa, sarea confera numeroase minerale esentiale si o nota de originalitate in bucatarie. Iata o mica selectie de tipuri de sare de masa, nerafinata pe care vi le recomandam cu caldura.

Sare de mare grunjoasa, nerafinata. Ieftina, usor de gasit in comert, acest tip de sare vine cu numeroase avantaje. Are un continut bogat de minerale. Adauga cateva seminte de orez crud in solnita si poti folosi aceasta sare de mare fara probleme pentru preparatele tale. Sarea de mare grunjoasa este o mina de aur pentru sanatatea noastra. Este compusa in mare parte din clorura de sodiu, din clorura de potasiu si din clorura de magneziu. Contine o multime de minerale precum calciu, iod si fluor.

Sarea neagra de Hawai. Ai auit bine, exista si sare neagra. Linisteste-te, nu contine gudron sau alte minuni. Este cultivata intr-un mod simplu si original – localnicii din Hawai au creat acest tip de sare cufundand roci de lava in bazinele de sare. De unde si culoarea sa mai putin obisnuita. Impregnata cu numeroaele beneficii ale Oceanului Pacific, textura sa satinata vine cu putina extravaganta pe masa iar carbonul pe care il contine faciliteaza digestia.

Sarea roz de Himalaya. Aceasta sare cristalina naturala s-a format in urma cu 250 de milioane de ani in regiunea Himalaya, in timpul disparitiei primelor mari. Energia solara care este la originea acestor fenomene a fost inchisa in cristale. Este una din cele mai bogate tipuri de sare in minerale. Nerafinata, sarea de mare are o textura extrem de fina ceea ce permite acestor minerale sa fie absorbite de organism. Are efecte de purificare, extrem de utile in perioada de regim. Sarea de Himalaya contine cupru (anti-inflamator, anti-infectios), zinc (cicatrizant si esential in lupta infectiilor), sulf (anti-infectios), mangan (anti-alergic) si argint (antiseptic).

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: