Dupa apa, ceaiul verde face parte din cele mai consumate bauturi din lume. Reimprospatant, sanatos, ideal pentru pastrarea siluetei, ceaiul verde este excelent pentru sanatate. Modalitatile in care putem degusta ceaiul verde sunt variate: natural, aromatizat, cu gheata sau cald.
Ceai negru si ceai verde, care sunt diferentele? Exista cinci tipuri de ceai specifice – ceai alb, ceai albastru, ceai rosu, ceai negru si ceai verde. Ultimele doua sunt cele mai cunoscute. Toate tipurile de ceai provin de la aceeasi planta, Camellia Sinensis. Doar ritualul de preparare permite diferentierea lor.
Ceaiul verde se diferentiaza de ceaiul negru atat prin culoare cat si prin modalitatea de obtinere. Putem obtine ceai verde prin doua metode. Prin intermediul unei metode traditionale japoneze care pregateste ceaiul verde expunand frunzele la abur. In ceea ce priveste metoda chinezeasca, aceasta prepara ceaiul verde prin gatirea uscata in tigaie. Spre deosebire de ceaiul verde, ceaiul negru este creat prin oxidarea totala a frunzelor inainte de a fi uscate. Odata ce procesul de oxidare este complet, frunzele sunt incalzite si alese in functie de calitate.
Ceai verde natural sau aromatizat? Totul tine de preferintele fiecarui consumator de ceai in parte. Ceaiul verde natural ofera o aroma caracteristica. Insa aceasta aroma nu este pe placul tuturor. De aceea, exista posibilitatea de a opta pentru un ceai verde aromat. Optiunile sunt multiple, ceai verde aromatizat cu fructe uscate – mango, citrice, capsuni – cu condimente – scortisoara sau chiar flori. Atentie, unele tipuri de ceai pot contine arome de sinteza.
Ceai verde cald sau cu gheata? Ceaiul verde cu gheata este apreciat in special in sezonul estival, confera o nota de prospetime si ne hidrateaza organismul. In prepararea ceaiului verde evita sa folosesti apa de la robinet, opteaza pentru apa plata sau filtrata. Ceaiul verde cald este ideal pe timp de iarna pentru a ne mai incalzi putin spiritele.