home Alimentare 5 feluri in care poti consuma ghimbirul

5 feluri in care poti consuma ghimbirul

Chiar daca cel mai adesea, ghimbirul se foloseste in infuzii sau in foarte multe preparate, exista o multime de alte alternative atunci cand vine vorba despre consumarea acestei radacini cu proprietati medicinale minunate.

ghimbir

Deci atunci cand vrei sa scapi de problemele legate de digestie, de durerile de gat sau de starile de voma si de ameteala, iata cum se poate consuma ghimbirul.

Infuzia cu ghimbir. Infuzia cu ghimbir reprezinta cea mai rapida dar si cea mai populara modalitate de a consuma ghimbirul. Este o alternativa care iti va permite sa calmezi durerile si sa te relazexi dupa o zi foarte lunga in care te-ai suprasolicitat.

Poti inlocui apa cu lapte sau poti inlocui lamaia cu portocala pentru a schimba putin gusturile.

Ghimbirul pudra. Este cea mai simpla modalitate de a folosi ghimbirul in foarte multe preparate pentru asezonare. Puiul la cuptor sau alte varietati de carne sunt delicioase preparate la cuptor cu ghimbir.

Ghimbirul confiat. Ghimbirul confiat este o delicateta savuroasa, care se mai numeste si ghimbir cristalizat si care este preparat pe baza de radacini proaspete. Ghimbirul confiat este cel care vine cu un plus de savoare. Poti prepara cu ajutorul lui si al migdalelor macinate o paine sau se poate folosi in prajitura cu mere. Vei obtine astfel un preparat pur si simplu sublim. Ghimbirul confiat se poate consuma la desert mai ales atunci cand ai pofta de ceva dulce. Nu consuma insa o bucata prea mare dintr-o data, deoarece are un gust foarte puternic.

Bomboanele cu ghimbir. Le poti prepara chiar tu la tine acasa. Sunt cea mai buna idee pentru persoanele care sufera din cauza greturilor provocate de mijloacele de transport sau pentru femeile insarcinate. Ai nevoie doar de o ceasca de infuzie de ghimbir si de o ceasca si jumatate de zahar.

Ghimbirul sub forma de sirop. Este un preparat delicios care se poate consuma la desert sau care se poate folosi pentru a sublima savorile altor preparate. Ghimbirul sub forma de sirop este delicios alaturi de jambon sau de carnea de porc. O combinatie ideala pentru cei care iubesc savorile dulci-sarate.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: