Exista actualmente pe piata diferite tipuri de cititoare coduri de bare. Deoarece nu este intotdeauna usor sa faci cea mai buna alegere, iata o serie de criterii de care trebuie sa tii cont in momentul in care ai in vedere achizitionarea unui cititor de coduri de bare. Descopera cheia succesului in randurile de mai jos.
Cum aleg un cititor de coduri de bare? In primul si in primul rand trebuie sa stii ca aceste aparate sunt compuse dintr-un decodor si un scanner de coduri de bare. Cititoarele de coduri de bare de mana sunt disponibile in mai multe variante, sub tehnologii diverse. Sa nu fii surpins de faptul ca vei gasi pe piata cititor de bare linear, cititor laser, cititor tip creion si cititor CCD Imager. Cititorul de coduri de bare linear este dotat cu un senzor puternic (CCD) al carui rol este sa transforme un semnal electronic intr-un semnal video. Aici, semnalul este captat intr-un mod linear. Tehnologia CCD este calificata drept extrem de fiabila de catre fabricantii de cititoare de coduri de bare. In plus, acest tip de aparate au o mai lunga duraa de viata. Sunt eficiente pentru citirea codurilor de bare de la distanta mica. In schimb, cititorul de coduri de bare laser este ideal pentru citirea codurilor la o distanta mai mare.
Performantele sunt datorate unei raze luminoase puternice pe care o emite asupra codului de bare. Viteza unui cititor de coduri de bare variaza cel mai adesea intre 36 si 40 de scanari/secunda. Si cititorul de coduri de bare Imager este dotat cu tehnologia CCD. Spre deosebire de cititorul CCD, un cititor Imager efectueaza lectura codurilor de bare prin intermediul unei matrici, lectura este bidirectionala. Cititorul de coduri de bare tip creion este cel mai practic, usor de manevrat, ideal pentru un magazin, un depozit sau un spatiu comercial mai mic.