home Altele Cum imi aleg ochelarii in functie de forma fetei?

Cum imi aleg ochelarii in functie de forma fetei?

Odata cu reaparitia razelor de soare, ochelarii de soare devin cel mai de pret aliat al ochilor nostri. Stii cum poti alege cei mai potriviti ochelari de soare in functie de forma fetei? Daca nu, vei afla in cele ce urmeaza.

Cu siguranta ai asteptat si tu ziua in care sa poti sa iti pui ochelarii de soare pe nas, primele raze de soare. Ochelarii de soare gasiti pe piata nu protejeaza ochii in acelasi mod, atentie la intensitatea filtrarii luminii. Nivelul de filtrare este mentionat pe eticheta si incepe de la 0 (nicio filtrare) pana la 4 (filtrare puternica, rezervata schiorilor). Majoritatea lentilelor ochelarilor de soare de pe piata sunt vandute cu categoria 3 insa trebuie sa verifici acest lucru inainte de a-i achizitiona.

In cazul in care ai ochii deschisi la culoare, sensibili la lumina, iti recomandam sa investesti intr-o pereche buna de ochelari, chiar daca este mai scumpa.

Daca ai fata ovala, esti o norocoasa, iti poti permite sa porti orice tip de ochelari de soare. Rotunzi, forme geometrice, lentile oversize, orice tip de montura se potriveste formei fetei tale. Insa trebuie sa alegi o montura adaptata personalitatii tale. Forma rotunda are tendinta sa intinereasca in timp ce forma alungita confera o alura mai stricta.

Daca ai fata rotunda, ai doua posibilitati: fie iti accentuezi forma rotunda a fetei cu ajutorul unei perechi de ochelari de soare cu lentile rotunde fie incerci sa o alungesti cu monturi alungite sau geometrice.

Daca ai fata alungita poti alege o pereche de ochelari de soare cu o montura fina sau patrata. Ochelarii de soare cu lentile geometrice ti se potrivesc cel mai bine in timp ce formele rotunjite sunt mai armonioase, in special daca ai maxilarul mai proeminent.

Fata ta este patrata sau rectangulara? Te poti juca fie cu formele geometrice, fie incerci sa iti imblanzesti putin formele cu ajutorul unor linii ovale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: