home Alimentare Cu ce lapte vegetal pot inlocui laptele de vaca?

Cu ce lapte vegetal pot inlocui laptele de vaca?

In momentul in care alegi sa nu mai consumi lapte de vaca din diferite motive, intrebarea inevitabila este urmatoarea: cu ce il pot inlocui? Iata un mic ghid al diferitelor tipuri de lapte vegetal pe care le poti introduce in alimentatia de zi cu zi.

Un lapte vegetal este o bautura, un suc sau un filtrant obtinut pe baza unui vegetal (leguminoase, oleaginoase, cereale).

Lapte de ovaz. Cel mai popular si cel mai apreciat lapte vegetal este laptele de ovaz. Dulce, placut la gust si subtil, laptele de ovaz poseda o textura onctuoasa. Laptele de ovaz se poate consuma cald sau rece, in stare naturala sau aromatizat (cu scortisoara este un deliciu). Laptele de ovaz fortifica corpul. Bogat in glucide lente, sarac in proteine, laptele de ovaz confera energie daca este consumat dimineata. Este cea mai potrivita alegere pentru a inlocui laptele de vaca sau frisca. Din pacate, laptele de ovaz nu este recomandat persoanelor cu intoleranta la gluten.

Lapte de migdale. Migdala este un fruct oleaginos cu o compozitie nutritionala extrem de bogata. Energica si nutritiva, bogata in minerale (magneziu, calciu, fier), in proteine si lipide de calitate, aceasta bautura reprezinta alternativa ideala pentru inlocuirea laptelui de vaca in prepararea prajiturilor de exemplu. Acest tip de lapte prezinta avantajul de a putea fi usor preparat acasa cu ajutorul pudrei de migdale la care se adauga 25cl de apa. Este ideal pentru copii.

Laptele de orez. Lejer si delicios, laptele de orez este adesea preferatul copiilor. Gustul sau este neutru si delicat si inlocuieste de minune laptele de vaca. Este bogat in glucide lente, in vitamine si minerale. Digestiv si bland cu stomacul, laptele de orez este recomandat copiilor cu un stomac mai sensibil.

Laptele de soia. Este cel mai cunoscut si cel mai ieftin tip de lapte insa trebuie sa fim atenti la calitatea acestuia. Nu contine calciu insa este bogat in proteine si in acizi aminati esentiali. Nu este recomandat bebelusilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: