home Altele Cum aleg caruciorul pentru bebelusul meu?

Cum aleg caruciorul pentru bebelusul meu?

Caruciorul este un produs indispensabil pentru plimbarea bebelusului, il va insoti in primii ani de viata peste tot, motiv pentru care alegerea sa este esentiala, trebuie sa respecte o serie de criterii importante. Cum stii daca ai nevoie de un carucior cu trei roti sau patru roti? Compact, sport sau 2 in 1?  Datorita varietatii existente actualmente pe piata, cum putem face cea mai buna alegere?

78_46_art_5442_688_prd.jpg

Prioritatea numarul 1, securitatea bebelusului. Nu conteaza modelul ales, conteaza securitatea copilului in primul rand. Un carucior trebuie ales conform normelor de securitate, norme ce vor asigura stabilitatea, rezistenta la contractii mecanice si fizice. De asemenea, prezenta centurii este importanta. Te sfatuim sa alegi un carucior pe care sa fie mentionat conform cu exigentele de securitate, mentiune ce trebuie sa fie vizibila pe ambalajul produsului.

 

Bugetul alocat caruciorului va fi ales in functie de modelul dorit, de marca, de diferitele functionalitati ale caruciorului si de accesoriile compatibile. Pretul variaza de la cateva sute de lei putand ajunge la 1000 de lei sau chiar mai mult. Important este ca bugetul sa fie adaptat nevoilor fiecarui parinte in parte. In cazul in care calatoresti mult, iti recomandam sa achizitionezi un carucior 3 in 1.

c922-rosu

Exista numeroase modele de carucioare existente pe piata adaptate fiecarei situatii in parte. Inca de la nastere specialistii recomanda folosirea unui carucior capabil sa se incline la 150 de grade. Un carucior sport este ideal pentru un teren mai accidentat si ofera copilului un confort sporit.

Confortul copilului este in egala masura deosebit de important. Scaunul caruciorului trebuie sa fie moale, sa il mentina pe copil intr-o pozitie corecta in timpul plimbarii si sa fie dotat cu o centura. Maniabilitatea caruciorului este un alt element de care un parinte trebuie sa tina cont in momentul achizitionarii unui carucior. Carucioarele cu trei roti sunt mai reomandate deoarece ofera o rotire a rotilor la 360 de grade.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: