home Altele Cum imi aleg destinatia de primavara?

Cum imi aleg destinatia de primavara?

Simti nevoia sa evadezi intr-o destinatie indepartata unde sa te lasi mangaiat de razele soarelui? Procesiunile religioase dinainte si din perioada sarbatorilor pascale sunt numeroase in America Latina si in Japonia ciresii sunt in floare. Este perioada ideala pentru a alege una din destinatiile de primavara recomandate mai jos. In emisfera de Sud este toamna. Este cald in aceasta perioada si in Europa de Est, Toscana si Andaluzia.

ciresi-japonia

In Martie. In Mauritius, luna martie nu marcheaza sfarsitul iernii ca la noi in tara: in Mauritius nu poate fi vorba de iarna, florile sunt mereu inflorite, plajele pline cu turisti. Soarele este sus pe cer de-a lungul intregului an in Tunisia si coloreaza cu un auriu pal ruinele Cartaginei. In Sri Lanka, frunzele de ceai impodobesc terasele cu un verde tandru: este vremea sa fie culese, frunza cu frunza. La Cuba Carnavalul este aproape gata insa nostalgicii mai pot profita de ultimele zile de festivitati.

In Aprilie. Parfum de primavara…soarele incepe sa isi faca aparitia pe cerul din Spania. In Japonia ciresii incep sa infloreasca, sa ne incante ochii cu flori imaculate si tara se straduie sa le comemoreze cat mai frumos cu putinta. In Maroc, vaile se coloreaza cu un verde superb. In Egipt, Nilul aduce primii hulubi.

In Mai. In China, Beijing incepe sa iasa incetul cu incetul din penumbra hivernala si taranii, intra in apa pana la genunchi pentru a planta orezul de primavara, de la Guangdong la Yunnan. Pe strazile din Istanbul, in Turcia, vara este din ce in ce mai aproape si serile sunt din ce in ce mai calduroase. Italia o sarbatoreste pe Fecioara Maria, Milano sarbatoreste moda.

Printre alte destinatii ideal de vizitat la inceput de primavara amintim Botswana, Brazilia, Argentina, Thailanda, Cambodgia, Canada, Republica Dominicana si Australia.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: