home Altele Cum imi aleg masca de fata

Cum imi aleg masca de fata

Mastile de fata contin principii active indispensabile pentru hidratarea si hranirea pielii. Masca de fata vine sa completeze rutina zilnica pentru mentinerea sanatatii si echilibrului pielii. In timpul perioadelor de stres sau iarna de exemplu, mastile de fata sunt cele vin sa ne ajute pielea sa se apere de tot felul de factori externi agresivi si sa isi pastreze sanatatea si frumusetea. Exista o multitudine de masti adaptate tutror tipurilor de piele. Fiecare masca are o actiune diferita pentru a raspunde nevoilor specifice ale pielii.

Beneficiile mastilor asupra pielii. Stralucire, uscaciune, pori dilatati, ten tern…masca reprezinta un produs de ingrijire care permite tratarea tuturor problemelor de piele. Concentrata in activi eficienti si beneficiu, acestia faciliteaza absorbtia sa in piele si repara filmul hidrolipidic. Suprafata pielii este acoperita de o emulsie de apa si de grasime care formeaza filmul hidrolipidic si creeaza o bariera de protectie participand la protectia pielii.

download (13)

Aplicarea mastii de fata trebuie facuta intr-un strat gros evitand conturul ochilor. Masca de fata se lasa in general sa actioneze timp de 15-20 de minute pentru ca activii sa intre cat mai bine in piele. Ideal ar fi ca masca de fata sa fie aplicata cel putin o data pe saptamana, insa nu exista o regula stricta in acest sens.

Ce masca de fata sa aleg pentru pielea mea? Inainte de a alege o masca de piele propriu-zisa trebuie sa cunosti mai intai tipul de piele. Asa cum crema de fata se alege in functie de specificitatile fiecarui tip de piele in parte, asa se alege si masca de fata. Odata ce cunosti tipul tau de piele, arunca o privire asupra listei de ingrediente si sa cauti acesti activi in functie de tipul tau de piele.

Piele grasa. Masca purifianta: argila, saruri minerale, uleiuri vegetale.

Piele mixta. Masca reechilibranta: argila, uleiuri esentiale si uleiuri vegetale (jojoba).

Piele uscata. Masca hranitoare: aloe vera, uleiuri vegetale (jojoba, avocado) sau unturi vegetale (cocos, karite sau cacao).

Piele matura. Masca restructuranta: ceai verde, uleiuri vegetale (nuci de macadamia)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: