home Alimentare Cum aleg cea mai buna varietate de sare?

Cum aleg cea mai buna varietate de sare?

Sarea este fara doar si poate unul din cele mai importante ingrediente din bucatarie. Fara ea, majoritatea preparatelor ar avea un gust fad, fara interes. Fara ea nu am putea trai cu siguranta. Si din fericire, exista o multime de varietati de sare din care poti allege. Care sunt cele mai bune alegeri?

sare

Sare de masa obisnuita sau sarea rafinata. Cea mai populara sau cea mai folosita varietate de sare. Este o varietate de sare foarte rafinata insa si majoritatea impuritatilor sale dar si oligoelementele sunt suprimate. Iar aceasta varietate de sare este cel mai adesea albita, afanata si mai apoi i se adauga antiaglomeranti, iod si fluor. Deci practic si-a pierdut cea mai mare parte din nutrientii de origine si are un procent de peste 97% de clorura de sodiu.

Sarea de mare. Este aproape identica cu sarea de masa, doar ca nu trece prin procesul de rafinare. Deci nu si-a pierdut din oligoelemente si din minerale, magneziu sau fier si ajuta corpul sa digere mai usor alimentele. In plus, il incita sa produca enzimele necesare pentru recuperarea nutrientilor din alimente.

Sarea roz de Himalaya. O sare de mina si nu de mare, acest tip de sare provine din regiunea geologica Himalaya. Acest tip de sare se afla la peste 60 000 de metri adancime deci este tinuta departe de orice tip de poluare si contine nu mai putin de 80 de nutrienti, printre care si fier, care oxidandu-se ii confera culoarea minunata.

Sarea neagra. Recoltata din Oceanul Pacific, din Hawaii in special, aceasta varietate de sare are o culoare uimitoare datorata pietrelor de lava vulcanica prezente pe fundul bazinelor. Carbunele activ pe care il contine este foarte bun pentru a stimula sistemul digestiv, avand cele mai bune proprietati detox.

Sarea aromatizata. In acest caz se folosesc pentru o varietate de sare nerafinata in nuante de gri, roz sau negru, mirodenii precum coriandru, ardei iute  sau cimbru.

Sarea de susan. In cazul acestei varietati de sare de susan sau gomasio, sarea de mare este amestecata cu 2 lingurite de susan. In Japonia este folosita de foarte multa vreme.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: