home Altele Cum aleg lenjeria de pat?

Cum aleg lenjeria de pat?

In general, un om petrece aproximativ un sfert din viata in pat. Prin urmare, este imperios necesar sa aiba lenjerie de pat de calitate care sa ii confere confortul necesar si sa fie durabila in acelasi timp. Alegerea lenjeriei de pat potrivite nu este o sarcina usoara, trebuie sa tinem cont de mai multi factori precum dimensiune, tipul de material, etc. Iata care sunt pasii de urmat in alegerea lenjeriei de pat ideale.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont in alegerea lenjeriei de pat este dimensiunea saltelei. Odata ce cunosti marimea acesteia din urma sarcina iti va fi usurata considerabil. In general, in fabricarea lenjeriei de pat principalele materiale folosite sunt bumbacul si poliesterul insa exista si alte materiale existente pe piata, fiecare cu propriile sale.

Fibrele naturale

Bumbacul. Cu lenjerii din pat de bumbac confortul este garantat. Recunoscut pentru blandetea si lejeritatea sa legendara, bumbacul absoarbe cu usurinta umiditatea si se poate folosi de-a lungul intregului an. Cu toate acestea, este destul de greu de intretinut si se sifoneaza destul de usor.

Bumbacul egiptean este un bumbac de mare calitate, rezistent si durabil. Bumbacul egiptean ofera un confort de calitate datorita tesaturii sale delicate insa are un pret destul de piperat.

Finetul este o tesatura creata pe baza de fibre de bumbac. Finetul este ideal in sezonul rece, este reputat pentru faptul ca tine de cald.

Lana este un material cunoscut pentru lejeritatea sa, pe langa faptul ca este un bun absorbant.

Matasea este conceputa dintr-un amestec de mai multe fibre (lana sau bumbac egiptean), este lejera si absorbanta insa pretul sau este mult mai ridicat decat in cazul altor tesuturi si fibre naturale.

652x450_cc784e5ddbaf6e2123607392132676

Fibre sintetice

Poliesterul se dovedeste a fi un material rezistent la uzura insa este destul de rece pe timp de iarna. In ceea ce priveste nivelul de confort si absorbtia umiditatii, poliesterul lasa de dorit.

Satenul este caracterizat prin blandetea sa, este considerat materialul ideal pentru persoanele romantice. Pretul este putin mai ridicat decat in cazul altor materiale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: