home Alimentare Cum aleg cea mai buna varietate de piper?

Cum aleg cea mai buna varietate de piper?

Piperul este un condiment universal, dar si indispensabil in acelasi timp. Este cel care sublimeaza felurile de mancare si care ne trezeste papilele gustative. Dar la fel ca si in cazul surorii mai mari, sarea, varietatile sale sunt nenumarate. Cum poti fi sigur deci ca faci cea mai buna alegere?

piper

Piperul este perla neagra din bucatarie. Alaturi de sarea de mare este mai mult decat suficient pentru a sublima un preparat.

Alege piperul in functie de ceea ce gatesti sau mananci. Inainte de toate, trebuie sa stii ca exista patru tipuri de nuante de piper. Culoarea este determinanta atunci cand vine vorba despre alegerea varietatii de piper.

  • piperul negru este cel mai bun pentru carnea rosie, pentru pestele gras, pentru legumele iernii, pentru fructele rosii sau ciocolata. Este cel mai picant dintre toate.
  • piperul verde se poate folosi pentru a sublima tartarul, carnea cruda, pestele crud, terinele, pastele sau sosurile albe.
  • piperul alb este cel mai bun pentru a insoti pestele alb, crustaceele, scoicile, carnea alba, cruditatile sau fructele in nuante de galben.
  • piperul rosu se poate folosi ca intermediar intre piperul alb si cel negru.

Preferintele tale sunt si ele esentiale. Dupa ce ai determinat ce vrei sa prepari, gusturile sau preferintele tale sunt un element esential in alegerea varietatii de piper potrivite.

Sub ce forma alegi piperul- seminte sau macinat? Piperul exista sub forma de boabe sau se prezinta sub forma macinata. Dar pentru a –i pastra in intregime aromele minunate, cel mai bine ar fi sa il macini chiar tu la tine acasa.

Iar pentru a recunoaste un piper de calitate, la boabele sale trebuie sa te uiti- acestea trebuie sa fie compacte, intr-o culoare uniforma si sa ramana intacte sub degetele tale.

Piperul ar trebui sa fie tinut la temperatura ambianta, departe de umiditate. Acesta nu se perimeaza. Dar piperul macinat isi pierde gustul dupa 3 luni. Cel verde ar trebui sa fie tinut intr-o cutie sau un borcan ermetic. Si pentru a nu-si pierde din savoare presara-l peste preparate chiar inainte de servire.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: