home Altele Brad natural sau artificial- ce vei alege?

Brad natural sau artificial- ce vei alege?

Bradul reprezinta elementul central al decoratiunilor de Craciun. Cu alte cuvinte, acesta trebuie sa fie perfect.  Dar oare ce ar trebui sa alegi? Un  brad natural sau un brad artificial?

brad

Pe de o parte putem vorbi despre traditie si autenticitate atunci cand evocam bradul natural. Pe de alta parte, bradul artificial vine in plus cu modernitate si practicitate. Iata insa cateva argumente care sa te ajute sa faci cea mai buna alegere.

Bradul natural, traditie si autenticitate. Brazii naturali sunt ambasadorii autenticitatii si traditiei. Aspectul lor, textura lor si mirosul lor veritabil au numerosi adepti. In plus, alegerea an de an a bradului de Craciun face parte deja dintr-un ritual pentru pregatirea sarbatorilor de sfarsit de an, in timp ce bradul artificial se poate pastra mai multi ani.

Bradul artificial, cel mai practic. Bradul natural necesita mai multa intretinere decat bradul artificial. Iata care este avantajul major al bradului artificial. Gata cu acele care tot cad la baza sa si care trebuie mereu aspirate. In plus, bradul artificial isi va pastra mereu aspectul proaspat si verde. Brazii artificiali sunt din ce in ce mai realisti si seamana din ce in ce mai mult cu cei naturali.  Iar dupa ce sarbatorile au trecut, este foarte usor de adunat si de stocat. Un alt argument- bradul artificial are o forma perfecta si se poate decora mult mai usor decat omologul sau natural. Acesta afiseaza din cand in cand linii neregulate si nu are cel mai frumos aspect. Bradul artificial imbina cu brio practicitatea, durabilitatea si estetismul.

Cum ramane cu estetica? Chiar daca uneori, brazii artificiali afiseaza mai multe culori, de la alba la negru, la rosu sau la argintiu, trebuie sa stiti ca si brazii naturali se pot vopsi.

Dar cu mediul? Atunci cand vine vorba despre mediu si despre protejarea sa, bradul natural este cu siguranta in avantaj. Este in intregime biodegradabil iar productia sa nu duce la defrisari atunci cand este cultivat in pepiniere.

Mirosul de sarbatori. Cu siguranta ca sarbatoarea Craciunului este o perioada dar este si un parfum. Cel de cuisoare, de scortisoara, de portocale, de cozonaci …. si de brad natural, bineinteles.

Fie ca vrei sa mizezi pe natural autentic, practic sau ecologic, fii sigur ca vei face cea mai buna alegere pentru a invita spiritul Craciunului la tine in casa!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: