home Electronice si electrocasnice Cum aleg sterilizatorul pentru biberonul bebelusului?

Cum aleg sterilizatorul pentru biberonul bebelusului?

Pentru igiena bebelusului, este indispensabil ca biberonul sa fie sterilizat inainte de fiecare utilizare. Sterilizatorul este cel care permite completarea curatarii biberoanelor, distrugand eventualii microbi ramasi. Este util pana la varsta de 4-6 luni a bebelusului cand corpul bebelusul incepe sa fabrice anticorpi suficienti. In momentul de fata, exista pe piata mai multe modele de sterilizatoare ce folosesc procedee diferite.

sterilizator-chicco-pentru-microunde_8555_1_1431507932

Sterilizatorul pentru microunde. Lejer si ieftin, sterlizatorul pentru microunde permite sterilizarea unui numar de 4-6 biberoane in mai putin de 10 minute gratie vaporilor de apa. Este de ajuns sa umpli rezervorul de apa al sterilizatorului, sa asezi biberoanele in el si sa incalzesti totul la microunde timp de 10 minute. Un model practic cu conditia sa detii un cuptor cu microunde. Inainte de achizitionarea sterilizatorului nu uita sa verifici dimensiunile cuptorului cu microunde pentru a te asigura de faptul ca sterilizatorul va incapea in el.

Sterilizatorul electric. Sterilizatorul electric necesita apa si electricitate. Datorita vaporilor de apa, biberoanele bebelusului tau vor fi sterilizate rapid, in 10-15 minute. Unele modele mai moderne sunt dotate cu functia de oprire automata, o functie deosebit de practica pentru mamici. Pretul sau este putin mai ridicat decat cel al sterilizatoarelor mai putin dotate.

Sterilizatorul la rece permite sterilizarea a 4-6 biberoane si foloseste un procedeu chimic, prezentandu-se sub forma unor pastile care de dizolva intr-un recipient plin cu apa. Este suficienta plasarea biberoanelor cu pastilele in recipientul cu apa. In maxim 30 de minute biberoanele vor fi sterilizate. Sterilizatorul la rece nu necesita electricitate si este util in caz de deplasare. Mirosul de clor nu este tocmai placut.

Sterilizarea la bain-marie (apa fiarta). Daca nu iti doresti sa investesti bani, este posibil sa sterilizezi biberoanele la bain-marie. Pune o oala mare cu apa la fiert si aseaza biberoanele in ea. Adauga tetinele 10 minute mai tarziu. In 15 minute biberoanele vor fi sterilizate.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: