home Imbracaminte si incaltaminte Cum aleg incaltamintea copilului meu?

Cum aleg incaltamintea copilului meu?

Pediatrii si podologii le recomanda parintilor sa isi lase copiii desculti cat mai mult timp cu putinta pentru ca muschii picioarelor sa se formeze in mod corect. In realitate, bebelusii au un picior plat si moale la nastere, cu un lejer strat de grasime. Acest strat de garsime se reduce in momentul in care incepe sa umble. In urmatorii zece ani, datorita mersului zilnic acest strat de grasime dispare aproape complet ceea ce permite oaselor piciorului si varfurilor lor dure sa isi faca loc in piele provocand adeseori monturi, rani si afectiuni de tot felul.

pantofff

Pentru primii pasi si primele iesiri pe jos afara ale copilului specialistii ne recomanda sa le oferim copiilor pantofi care se apropie de senzatia de picioare goale. Pantofii nu trebuie sa fie grei, sa aiba o talpa flexibila, care sa permita mobilitatea.

Parintii nu trebuie sa se grabeasca cu cumparatul de pantofi pentru copii pana cand acestia incep sa mearga, incepand cu luna 11 de viata. Pantofii ideali pentru copii sunt cei care le ofera degetelor de la picioare cat mai mult spatiu de miscare. Varful pantofului pentru copii trebuie sa fie cat mai putin curbat spre interior. Parintii trebuie sa aleaga pantofi confectionati din materiale naturale, din tesaturi care sa permita piciorului sa respire in voie – piele sau panza – flexibile si moi, intocmai ca piciorul copilului.

pantofi

Evita cu orice pret pantofii prea rigizi. Asa zisii pantofi de sustinere conceputi pentru primii pasi nu sunt recomandati de podologi. Dupa cum spuneam mai sus, parintii trebuie sa ii lase in picioarele goale cat mai mult pe copii.

De asemenea, parintii nu ar trebui sa il incalte pe copil cu pantofii fratilor sau surorilor deoarece fiecare bebelus in parte are o morfologie diferita. Primul utilizator va deforma inevitabil pantoful. Aceasta regula este valabila in special in cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 1-3 ani.

Chiar daca nu sunt foarte sanatosi pentru piciorul copilului nostru pantofii sunt necesari. Asigura de faptul ca ii alegi pe cei care imita cel mai bine mersul descult – moi, flexibili, fara talonet si confectionati din materiale naturale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: