home Alimentare, Altele Cum aleg biberonul potrivit pentru micutul meu?

Cum aleg biberonul potrivit pentru micutul meu?

Alegerea biberonului potrivit pentru un bebelus nu este una din cele mai usoare sarcini pentru proaspata mamica. Piata este vasta si alegerea materialului, formelor si marimilor trebuie facuta cu atentie.

Biberonul din sticla. Biberonul din sticla mentine perfect temperatura lichidului continut. In plus, este rezistent si ramane translucid chiar si dupa mai multe spalari si sterilizari. Chiar daca se spune ca este incasabil, in momentul in care ajunge pe jos din greseala se poate sparge si deveni periculos mai ales in momentele in care bebelusul devine autonom si incearca sa bea singur laptele. Biberonul din sticla este destul de greu.

biberon

Biberonul din plastic. Este usor si incasabil. Este mai usor de tinut in mana de bebelus. Acest tip de biberon este ideal atat pentru o sterilizare la rece cat si pentru o sterilizare la cald. Biberonul din plastic are tendinta sa devina opac si sa se ingalbeneasca odata cu trecerea vremii. Daca optezi pentru un biberon de plastic, alege-le pe cele fara bisphenol A.

Biberonul din silicon si-a facut recent aparitia pe piata biberoanelor. Are marele avantaj de a nu contine bisphenol A. Peretii sai sunt supli ceea ce permite exercitarea unor mici presiuni. Singurul sau inconvenient este pretul, mai ridicat decat in cazul biberoanelor clasice.

solicon

Biberoanele de 120-150ml sunt ideale pentru primele saptamani de viata ale bebelusului. Dupa o vreme, le poti folosi pentru apa sau pentru sucul de fructe oferit bebelusului dupa inceperea diversificarii. Biberoanele de 240-260ml sunt ideal pentru un bebelus de 3-9 luni.

Biberoanele rotunde sunt clasice, usor de gasit si de curatat. Biberoanele cilindrice sunt practice  pentru laptele bebelusului. Biberonul curbat este practic in sensul ca tetina este mereu plina fara sa fie nevoie sa pui biberonul in pozitie verticala. Singurul inconvenient este ca biberonul curbat este mai greu de curatat. Aceste tipuri de biberoane sunt asa-zisele biberoane anti-colici insa mamicile care le-au folosit nu au fost deloc convinse.

Biberonul triunghiular. Forma triunghiulara a biberonului faciliteaza luarea in mana, este mult mai practic pentru un bebelus. Trebuie sa ai in vedere achizitionare a 2-3 biberoane pentru a avea meru unul curat si sterilizat la indemana.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: