home Electronice si electrocasnice Cum imi aleg aparatul de cafea

Cum imi aleg aparatul de cafea

Cafeaua este de departe cea mai consumata bautura din lume. Este apreciata in 1001 feluri : calda sau rece, dimineata, de-a lungul zilei, la o tigara,  sau pur si simplu dupa una din mesele principale. In orice caz, cafeaua este sinonima cu placerea, convivialitatea si uneori stimularea. Cum iti poti alege cel mai potrivit aparat de cafea pentru a beneficia de aceasta bautura delicioasa zi de zi? Iti spunem noi acum.

Arabica sau robusta, cafea neagra sau espresso…atatea varietati de cafea dar si aparate pentru a le prepara.

espresso

Espressor. Folosite pe vremuri doar de profesionisti, espressorul si-a facut intrarea in ultimii ani in casele noastre. Cu forme compacte si design seducator, aceste aparate iti ofera posibilitatea de a obtine o cafea buna la tine acasa, la fel ca cea servita in oras. Espressorul este un aparat care foloseste un sistem de presiune care transforma apa in vapori. Chiar daca ti se pare scump, espressorul se dovedeste totusi a fi mai ieftin decat alte cafetiere cu conditia sa folosesti cafea macinata. Espressorul pe baza de capsule este din ce in ce mai promovat insa capsulele sunt destul de scumpe.

Care sunt avantajele oferite de espressor? O cafea concentrata, gust delicious, rapiditate, usurinta la folosire.

piston

Cafetiera cu filtru. Ideala pentru adeptii cafelei americane, avantajul cafetierei la filtru este posibilitatea de a obtine cafea intr-o cantitate mai mare. Cafetierele la filtru sunt accesibile ca pret, dispun de o capacitate mare si mentin cafeau calda.

Cafetiera cu piston. Acest tip de cafetiera, popularizat de marca Bodum are o functionare extrem de simpla. Vorbim aici despre cafetiera cu piston cunoscuta si sub numele de French Press. Adesea constituita dintr-un vas de sticla cu un maner din plastic si un capac cu piston. Gustul aromat si intens al cafelei este dat de amestecul apei fierte cu cafea macinata. Mai apoi, lichidul este presat folosindu-se pistonul din capac. Acest tip de cafea se prepara mult mai repede decat cafeaua la ibric. Este o cafetiera ieftina si prepara o cantitate mare de cafea intr-un timp scurt.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: