home Altele Cum imi aleg perna?

Cum imi aleg perna?

Alegerea unei perne care sa te ajute sa dormi bine noaptea este destul de dificila. Trebuie sa se potriveasca perfect cu tine, atat la exterior cat si la interior, sa ramana alaturi de tine cat mai mult timp si sa iti ofere confortul necesar. De ce trebuie sa tinem cont atunci cand o alegem?

perna

Perna trebuie aleasa in primul rand in functie de morfologia ta. Daca ai obiceiul sa dormi pe o parte, o perna suficient de groasa este necesara va permite mentinerea capului si coloanei vertebrale in pozitia potrivita. Astfel, vei reusi sa eviti tensiunile cervicale. Daca ai umerii mai largi, alege o perna cu o grosime de cel putin 12 centimetri. Din contra, daca umerii tai sunt mai mici si mai fini, alege o perna cu o grosime de 5 centimetri.

pernaa

Al doilea aspect de luat in considerare in momentul alegerii unei perne este fermitatea acesteia. Aceasta se face in functie de pozitia in care dormi. Daca ai obiceiul sa dormi pe burta trebuie sa alegi o perna mai moale care sa permita mentinerea coloanei vertebrale in cea mai buna pozitie. Daca dormi pe spate, o perna mai ferma iti va asigura mentinerea ideala. Daca preferi sa dormi pe o parte, este preferabil sa alegi o perna cu o fermitate medie. Pentru a stabili fermitatea unei perne trebuie sa te raportezi la garnisajul acesteia. O perna din latex este mai moale decat o perna din pene. In plus, cu cat garnisajul este mai dens, cu atat perna va fi mai ferma.

pernnaa

Daca esti adeptul pernelor moi si ai nevoie sa te simti confortabil pentru a dormi bine, atunci perna clasica este ideala pentru tine fie ea rectangulara sau patrata. Din contra, daca iti doresti ca ceafa ta sa fie cat mai bine sustinuta, atunci opteaza pentru o perna ergonomica. Acest tip de perna cu extremitatile bombate si partea centrala mai adanca este ideala pentru calmarea durerilor cervicale. Vei avea nevoie de cateva zile pentru a te obisnui cu acest tip de perna.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: