home Imbracaminte si incaltaminte Cum imi aleg pantofii sport?

Cum imi aleg pantofii sport?

Orice tip de sport necesita purtarea unor pantofi adecvati. Acesti pantofi sport trebuie sa fie adaptati sportului pe care il practici dar si piciorului tau. Important pentru tinuta piciorului si pentru performantele obtinute, pantofii sport sunt usor de ales. Iata cateva sfaturi.

8eb83f9353d5783df6438d99db02662e9d3185a0

Exista trei tipuri de picioare, tipuri ce se disting prin dimensiunea si forma degetelor de la picioare. Picior patrat (toate degetele de la picior au aceiasi dimensiune) au doar 10% din populatie. Picior gresesc (al doilea deget de la picior este mai lung decat cel mare) au 20% din populatie. Picior egiptean (al doilea deget de la picior este mai scurt decat cel mare) au in jur de 70% din populatie.

Producatorii s-au gandit la toate, exista pe piata pantofi sport pentru toate tipurile de picior.

Alege o pereche de pantofi in functie de sportul practicat. Fiecare pantof sport in parte a fost creat pentru a raspunde unei anumite exigente. De exemplu, intre pantofii pentru volei si pantofii pentru fotbal diferentele sunt considerabile deoarece acesti pantofi trebuie sa raspunda la solicitari si utilizari diferite.

Prin urmare, abia dupa ce alegi sportul pe care vrei sa il practici trebuie sa alegi pantofii potriviti. In cazul in care vrei sa practici mai multe sporturi, indreapta-ti atentia spre pantofii de tip cross-training adaptati mai multor practici sportive.

PAIRERUNNING

Pantofi in functie de activitatea sportiva. Daca practici un sport in mod regulat, picioarele si pantofii vor fi extrem de solicitati. Pantofii alesi trebuie sa lase piciorul sa respire. Ar fi pacat ca pantofii sa se rupa in mijlocul activitatii. De aceea, trebuie sa te asiguri de faptul ca perechea aleasa este solida.

Un pantof nu trebuie sa fie nici prea mare nici prea mic. Ideal ar fi sa ramana putin spatiu intre degetul mare si varful pantofului. Asta este valabil in cazul tuturor tipurilor de sport. Tine cont de faptul ca pantoful sport trebuie ales in functie de morfologia piciorului tau, sa se adapteze formei si dimensiunii sale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: