home Altele Care este parfumul ideal pentru tine?

Care este parfumul ideal pentru tine?

Haina invizibila, parfumul ne insoteste de-a lungul intregii zile si ne reflecta personalitatea. Insa, odata ajunsi la parfumerie, ne este destul de greu sa alegem unul care sa ne placa cu adevarat pe termen lung. Cum ne alegem parfumul ideal? Iata cateva sfaturi care iti vor usura alegerea.

Inainte de a alege un parfum trebuie sa raspunzi la cateva intrebari.

Care sunt mirosurile in perfecta concordanta cu personalitatea ta? De obicei, persoanele cu o personalitate puternica aleg arome mai intense, puternice, in timp ce persoanele mai introvertite aleg note mai dulci, mai blande. Insa nu este o regula absoluta.

Care sunt aromele care iti plac ? Fresh, fructate, florale, orientale, lemnoase…una din aceste familii este cu siguranta facuta pentru tine insa atentie, ceea ce iti place nu inseamna ca ti se si potriveste.

images (11)

Ce parfum pentru ce varsta? Daca ai in jur de 20 de ani, parfumurile gurmande, fructate si florale sunt ideale pentru varsta ta. Odata cu inaintarea in varsta ar trebui sa ne orientam spre arome mai puternice, afirmate si autentice.

Cum il testam? Incepe prin a testa o selectie de parfumuri pe mostrele din hartie oferite de parfumerii. Nu mai mult de patru pulverizari, nasul tau nu va suporta mai mult. In momentul in care ai gasit un parfum care sa iti placa, testeaza-l si pe piele. Este o etapa necesara deoarece moleculele parfumului nu vor degaja acelasi miros in functie de natura pielii – un parfum bun tine si de alchimie. Dupa pulverizare notele de varf isi fac aparitia. Acestea sunt cele mai fresh si dispar destul de repede. 10 minute mai tarziu sosesc notele de mijloc, mai voluptoase. 30 de minute mai tarziu, vin notele de baza, cele mai puternice mirosuri, cele care scot in evidenta aroma unui parfum.

sensual woman smelling perfume, golden perfume bottle

Parfumul trebuie ales si in functie de anotimp. Vara vom opta pentru arome fresh si fructate in timp ce iarna sunt ideale aromele puternice si intense. Apa de toaleta este ideala pentru a fi purtata zi de zi. Apa de parfum este putin mai concentrata, ideala pentru seara.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: