home Electronice si electrocasnice Cum imi aleg uleiul pentru masaj?

Cum imi aleg uleiul pentru masaj?

Uleiul de masaj are drept principala misiune inlaturarea tensiunii fizice si emotionale din corp. Insa alegerea acestuia se poate dovedi adesea dificila. In primul si in primul rand, trebuie sa alegi o baza neutra.

Ce este baza neutra? Baza neutra reprezinta uleiul vegetal care serveste drept baza in cazul tuturor tipurilor de masaj. In general, este vorba despre un amestec de uleiuri – jojoba, migdale dulci, samburi de caise – la care se poate adauga, in functie de preferinte, un ulei esential la alegere. Trebuie sa stii ca uleiurile certificate de origine biologica nu contin nici solventi, nici conservanti artificiali. Prin urmare, se pot folosi fara probleme si sunt perfect tolerate de piele, inclusiv de pielea sensibila.

huile-essentielle-citron

Diferite criterii sunt de luat in considerare cand vine vorba de alegerea uleiului de masaj. Mirosul, in primul rand: neutru, daca dorim sa adaugam un ulei esential. Textura: mai mult sau mai putin grasa, mai mult sau mai putin fluida, textura uleiului este esentiala in ceea ce priveste calitatea masajului. Capacitatea de penetrare a uleiului in piele este la fel de importanta. Aceasta este mai mult sau mai putin rapida, in functie de uleiul ales.

Pentru a calma, hrani si hidrata pielea, pe langa faptul ca ofera relaxare, uleiul de jojoba si uleiul de migdale dulci sunt ideale. Pentru un efect anti-age, alege uleiul de argan sau de ricin, bogati in antioxidanti. Daca nu iti cunosti nici acum tipul de piele, trebuie sa stii ca uleiul de luminita noptii regleaza in mod natural hidratarea si este ideal pentru toate tipurile de piele. Uleiurile grase (de cocos, susan) sunt ideale pentru pielea sensibila si uscata in timp ce uleiurile de samburi de caise si de argan, usor absorbite de piele, sunt ideal pentru pielea grasa.

Les-différents-types-d’huile-de-massage-294x300

Relaxarea este principalul scop al unui masaj. Uleiurile esentiale ofera o multitudine de varietati si sporesc efectul relaxant. Iasomie, mandarina rosie, lavanda, toate aceste uleiuri au un efect relaxant. Masajul tonifiant poate fi obtinut cu ajutorul uleiului esential de eucalipt, menta sau piper negru. Cat despre uleiul esential de mimoza, acesta are un efect euforizant.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: