home Alimentare Ce detergent de rufe sa aleg?

Ce detergent de rufe sa aleg?

Detergent de rufe pudra, lichid sau capsule? Care este cel mai bun, care din acestea spala mai bine rufele ? Exista actualmente pe piata o multime de marci de detergeti de rufe, ceea ce face alegerea dificila. Care sunt criteriile pe care trebuie sa te bazezi in momentul alegerii unui detergent de rufe?

Detergentul de rufe lichid clasic este cel mai popular in randul consumatorilor chiar daca detergentul tip capsule incepe sa castige din ce in ce mai multa popularitate. Parfumuri exotice, formule hipoalergenice sau ecologice, fabricantii nu duc lipsa de argumente pentru atragerea cat mai multor clienti. Avantajele detergentului de rufe lichid sunt urmatoarele: pastreaza mai bine intensitatea culorilor, are un miros mai puternic insa nu este atat de eficient in ceea ce priveste inlaturarea petelor si contine mai multi conservanti decat celelalte tipuri de detergenti.

1

Detergentul de rufe pudra incepe sa piarda teren in fata detergentului lichid. Insa, in termeni de eficienta, ramane de neegalat. Niciun alt detergent nu poate inlatura atat de bine petele sau sau redea stralucirea rufelor albe. Trebuie doar sa ii eviti pe cei care contin substante alergene.

Detergentul sub forma de capsule si-a facut relativ recent intrarea pe raioanele supermarketurilor si este sustinut de numeroase campanii publicitare. Se regaseste si sub numele de pernite cu gel si este extrem de eficient in ceea ce priveste inlaturarea petelor insa mai putin eficient ca detergentul pudra. Pastreaza intensitatea culorilor precum si reda stralucirea rufelor albe.

Specialistii sustin ca tipul de detergent ales poate afecta eficienta spalarii rufelor tale. De aceea, acestia recomanda alegerea unui detergent lichidin locul celui praf. Acesta din urma are un timp mult mai intarziat de actiune datorita faptului ca este necesar sa se dizolve complet si poate ramane in tesatura rufelor tale si sa ajunga in contact direct cu pielea. Detergentul lichid are efecte alergene mult mai mici in comparatie cu detergentul praf.

Detergentul praf este la fel de eficient in ceea ce priveste spalarea hainelor colorate ca si detergentul lichid.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: