Buzele noastre vorbesc mult, chiar si atunci cand nu rostesc cuvinte. Acestea trimit mesaje semnificative pentru lumea din jur, despre modul in care ne simtim, transmitand diferite semnale, cum ar fi flirtul, frustrarea, dezgustul, fericirea, etc. Nu este de mirare ca multe femei apeleaza la diverse metode de marire si de infrumusetare a buzelor pentru a le face cat mai atragatoare. Din pacate, odata ce inaintam in varsta, buzele noastre isi pierd din proteinele structurale cele mai vitale, cunoscute sub numele de colagen si elastina, devenind in timp tot mai subtiri. De aceea, ele isi pierd puterea si structura.
Din fericire, in anul 2016 putem apela la o sumedenie de metode pentru a ne mari buzele, oferindu-le un contur mai senzual si o reimprospatare.
Cum poti sa iti maresti buzele in 2016?
Exista diferite substante filler (de umplere) care se injecteaza in buze pentru a le mari volumul. Aceste substante se impart in trei categorii: temporare, semi-permanente si permanente. Printre cele mai comune nume de marca se numara Restylane, Juvederm, Perlane, Prevelle Silk, Cosmoplast, Cosmoderm si Evolence.
Substantele temporare
Acestea sunt cele mai recomandate de catre specialisti, fiind folosite si de catre marii esteticieni de la Institutul Goskin, o clinica de estetica medicala de renume din Bucuresti. Substantele temporare cel mai des folosite in marirea buzelor sunt colagenul, acidul hialuronic si hydroxylapatite de calciu.
Colagenul – Este o proteina ce exista in mod natural in corpul omenesc, care da putere, structura si, de multe ori, inlocuieste celulele moarte ale pielii.
Acidul hialuronic – Este un acid care, atunci cand este injectat in buze, ofera volum, naturalete si prospetime.
Hydroxylapatite de calciu – Aceasta substanta este mai grea si mai densa decat acidul hialuronic. Injectarea se duce sub piele. Nu provoaca reactii adverse, deoarece contine ingrediente pe care le avem in mod natural in oase.
De regula, substantele temporare pentru marirea buzelor dureaza in jur de 6-12 luni.
Agentii de umplere semi-permanenti
Acestia dureaza mai mult timp, insa necesita, din cand in cand, un “touch up” dupa injectia initiala. Substantele de umplere semi-permanente folosesc un ingredient cunoscut sub numele de acid poli-L-lactic, utilizat si pentru a elimina ridurile faciale profunde.
Substantele permanente pentru marirea buzelor
De cele mai multe ori, esteticienii folosesc polimetilmetacrilat pentru a mari buzele permanent, aceasta substanta fiind folosita, de asemenea, pentru eliminarea ridurilor nazolabiale.