home Electronice si electrocasnice Cum imi aleg uscatorul de rufe?

Cum imi aleg uscatorul de rufe?

Te-ai saturat sa astepti ca rufele sa se usuce? Iarna in special dureaza o eternitate pana se usuca. Este de ajuns putina umiditate si dureaza o intreaga zi. Uscatorul de rufe te scapa de aceasta problema, iti permite sa castigi timp, uscandu-ti rapid rufele. Insa cum il poti alege pe cel potrivit ?

Tipuri

Un uscator de rufe are o functie majora: uscarea rufelor odata iesite din masina de spalat. Cu toate acestea, uscatoarele de rufe existente pe piata difera de la model la model. In primul si in primul rand trebuie sa stii ca exista doua mari tipuri: cu condensare si cu evacuare.

Uscatorul de rufe cu condensare este denumit asa deoarece apa folosita este transformata in abur care mai apoi este colectat si transformat mai apoi in apa intr-un recipient special plasat pe uscator. Nu este nevoie de evacuare, doar conectarea la reteaua de tensiune electrica.

5a1a67772c8e25dd

Uscatorul de rufe cu evacuare functioneaza diferit: aerul cald si umed este evacuat pritr-un sistem de ventilatie.

Uscatoarele de rufe aflate pe piata dispun de dfierite capacitati de stocare care variaza de la 5 la 9 kilograme. De ce este capacitatea de stocare atat de importanta ? Deoarece este mai practic sa transferi aceiasi cantitate de haine direct din masina de spalat in uscatorul de rufe. O persoana celibatara se poate multumi cu un uscator de rufe de cinci kilograme in timp ce un cuplu are nevoie de cel putin sapte kilograme. O familie numeroasa se va orienta spre un uscator de rufe de opt kilograme sau mai mult.

Incarcare

Incarcare frontala sau incarcare verticala ? Majoritatea modelelor existente pe piata au incarcare frontala. In functie de modele, usa se poate dechide de la dreapta la stanga insa aceasta este doar o chestiune de estetica, nu de utilitate. Modelele cu incarcare verticala sunt mai mici, cu o largime ce rar depaseste 46 cm si o adancime de 60cm. Uscatoarele de rufe cu incarcare verticala sunt ideale pentru spatiile mai mici.

kitshelf

Un uscator de rufe vine cu o multime de dotari suplimentare: cicluri speciale de spalare, interfata tip touch, senzori de umiditate, filtre pentru scame, dotari ce vor fi alese in functie de necesitati si buget bineinteles.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: