home Altele Inel de logodna din aur alb versus inel de logodna din platina

Inel de logodna din aur alb versus inel de logodna din platina

1-900x900Astazi exista un numar coplesitor de elemente pe care trebuie sa le ia in considerare cuplurile atunci cand cauta inele de logodna la comanda sau in magazinele fizice. Unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie cautate, inainte de toate, este metalul inelului, iar una dintre cele mai mari dezbateri din ultimii ani este daca sa alegi un inel de logodna din aur alb sau un inel de logodna din platina. Cuplurile au inceput sa isi deschida orizonturile si sa caute si altceva decat aspectul traditional de aur galben, dorind ceva mai trendy, cu o culoare argintie. Multi nu stiu diferentele dintre platina si aurul alb, dar exista mult mai multe decat vede ochiul liber la aceste doua metale pretioase.

Cu siguranta, cel mai mare avantaj al unui inel de logodna din aur alb fata de omologul sau din platina este costul. De fapt, platina costa aproape dublu fata de aurul alb, din cauza greutatii sale si a cantitatii minate in fiecare an. De obicei, doar aproximativ 160 de tone de platina sunt extrase anual, in timp ce peste 1500 de tone de aur sunt extrase in aceeasi perioada. Platina este, de asemenea, mai densa decat aurul, si pentru ca valoarea metalelor pretioase este direct proportionala cu greutatea lor, acest lucru se adauga la inflatia preturilor.

Unul dintre marile argumente care intervin in disputa dintre platina si aurul alb este ingrijirea pe termen lung. Aurul alb este realizat dintr-un amestec de aur galben si un metal alb, cum ar fi argintul, nichelul sau manganul. Aceste metale albe sunt utilizate in scopul de a consolida metalul si de a crea acea culoare argintie. In majoritatea cazurilor, inelul este apoi inmuiat in rodiu pentru a da un finsaj stralucitor alb, care trebuie sa fie revopsit la fiecare cativa ani, in scopul de a-i mentine sclipirea originala. Desi acest proces pare scump, acesta este destul de accesibil si multi bijutieri ofera sa il faca gratuit. Platina, pe de alta parte, are o culoare naturala mai gri si, in timp, stralucirea se atenueaza. In unele cazuri, acest lucru face ca diamantul sa para ca straluceste mai puternic in contrast, dar platina necesita o curatare regulata facuta de un bijutier profesionist, in scopul de a-i pastra stralucirea. In general, cele doua metale ajung sa necesite o investitie similara, de timp si de bani, cand vine vorba de ingrijire pe termen lung.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: