home Alimentare Ce tip de lapte sa aleg?

Ce tip de lapte sa aleg?

Ai auzit de tot felul de tipuri de lapte insa nu stii care ar fi cel mai potrivit pentru tine? Lapte integral, pasteurizat, sarac in lactoza, degresat…cum sa faci cea mai buna alegere? Iti spunem noi acum.

Specialistii spun ca vitaminele dispar in timpul pasteurizarii. Putem adauga vitamine pentru a-l readuce la starea initiala. De exemplu, exista lapte imbogatit in Vitamina D pentru cei care vor sa isi pastreze capitalul osos sau in Omega 3 pentru cei care vor sa isi pastreze sanatatea cardiovasculara sau functionarea neuronilor.

Lapte sarac in lactoza

Actualmente, se face mult zgomot in jurul intolerantei la lactoza. Lactoza este zaharul din lapte. Daca incetam sa consumam lapte, corpul nostru se va adapta si nu va mai produce enzima care il digera, lactaza. Prin urmare, daca dupa o perioada de abstinenta vrei sa consumi lapte din nou, lactoza nu va mai fi digerata. Rezultat: balonare si probleme digestive. Un lapte sarac in lactoza se dovedeste a fi extrem de util.

images (8)

Degresat, semidegresat sau integral ?

Ceea ce face diferenta intre aceste trei tipuri de lapte este continutul de grasimi: laptele degresat nu contine grasime deloc, cel semidegresat contine intre 18 grame de grasime iar cel integral 36 de grame. Sau, exprimat in procente – 0%, 1,5% si 3,5 % grasime.

Lapte de vaca, de capra sau de oaie ?

Nu doar laptele de vaca poate fi consumat. Chiar daca sunt mai greu de gasit si mai scumpe, laptele de capra si laptele de oaie pot fi consumate sau folosite in bucatarie. Dispun de atuuri de necontestat pe plan nutritional chiar daca, conform nutritionistilor, laptele de vaca ramane cel mai bogat lapte in calciu.

Laptele de soia, un lapte fals

Da, este un lapte fals deoarece laptele de soia este, in realitate, un suc de soia cunoscut si sub numele de Tonyu. Are aparenta unui lapte insa nu are aceleasi calitati nutritionale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: