home Servicii Cum imi aleg destinatia de vacanta?

Cum imi aleg destinatia de vacanta?

Cand vine vremea sa ne alegem urmatoarea destinatie de vacanta, intampinam adesea o multime de dificultati, de la alegerea destinatiei propriu-zise la bugetul alocat si locurile de vizitat. Iata factorii pe care trebuie sa ii iei in coniderare in alegerea unei destinatii de vacanta.

Intocmeste o lista cu destinatiile care te intereseaza

Daca stii in mare cam ce destinatii ti-ar placea sa vizitezi, iti va fi mai usor sa faci o alegere. Alege un continent, intocmeste o lista cu principalele tari care te intereseaza sau care sunt adaptate tipului de calatorie sau activitatilor pe care vrei sa le faci.

Stabileste bugetul alocat vacantei

Pentru a calatori nu este nevoie sa fii bogat. Exista o multime de destinatii adaptate si unui buget mai mic. India, Laos, Vietnam, Tunisia, Maroc, Ungaria se numara printre destinatiile mai ieftine de calatorie. Stabilirea bugetului este o etapa importanta in alegerea destinatiei de vacanta. Pretul biletului acopera singur o mare parte din cheltuielile de calatorie. In afara de pretul biletului de avion trebuie sa mai iei in considerare cheltuielile zilnice.

478ec76a704e9b52

Stabileste durata sejurului si decalajul de fus orar

Durata sejurului poate fi un alt factor determinant in alegerea destinatiei de vacanta. Daca sejurul va fi unul scurt poate ar fi bine sa te orientezi spre o destinatie mai aproape de casa. Corpul tau are nevoie de cel putin o zi sa se adapteze decalajului de fus orar. Fa un calcul si defineste-ti limitele proprii.

Verifica informatiile despre zbor

Timpul alocat unui zbor are tendinta sa ii descurajeze pe unii calatori.  Pentru unele persoane o calatorie de cinci-sase ore este pur si simplu infernala. Iti sugeram sa verifici informatiile specifice fiecarui zbor in parte. Timpul de zbor, numarul escalelor, ora plecarii si ora sosirii.

367531

Verifica climatul in momentul plecarii si sezonul turistic

Fiecare tara in parte are un climat propriu cu perioade propice calatoriei si altele mai putin propice. Dupa ce ai ales o destinatie de vacanta intereseaza-te care este cea mai buna perioada de vizitare a destinatiei respective.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: