home Altele Cum imi aleg fondul de ten?

Cum imi aleg fondul de ten?

Te simti pierduta in fata imenselor rafturi cu fond de ten? Iata trei sfaturi in masura sa te ajuta sa gasesti produsul perfect.

Alegerea texturii

Tipul de piele si confortul dorit sunt cele care definesc textura de adoptat. Exista patru texturi: cremoasa, fluida, spuma si pudra. In ceea ce priveste confortul, textura cremoasa este cea mai bogata, prin urmare cea mai confortabila. Vin mai apoi texturile fluide (chiar daca unele sunt extrem de lejere), spuma si pudra (care nu se potrivesc tenului uscat). Drept urmare, textura fondului de ten trebuie aleasa in functie de tipul de piele.

Adaptarea acoperirii

Acoperirea se va face in functie de necesitatile fiecarui tip de ten in parte: daca tenul tau este afectat de roseata sau de imperfectiuni, ai nevoie de o acoperire mai mare. O femeie cu un ten fara probleme va avea nevoie doar de o acoperire medie sau lejera. Textura cremoasa este cea care ofera cea mai mare acoperire. Textura fluida ofera o acoperire medie insa se gasesc si formule care ofera o acoperire importanta. Pudra permite modelarea zonei de acoperire in functie de cantitatea aplicata – se poate insista pe unele zone cu probleme. Fondul de ten spuma ofera o acoperire destul de mare.

Nuanta potrivita

Pentru a te asigura de faptul ca alegi fondul de potrivit trebuie sa respecti si regula urmatoare: trebuie sa respecti 100% nuanta naturala a pielii. Nuanta nu trebuie sa fie nici prea inchisa, nici prea deschisa pentru a nu contrasta cu gatul. Pentru a alege nuanta potrivita, aplica putin fond de ten pe gat si observa rezultatul la lumina zilei.

-784381_w650cxt0cyt60cxb996cyb653

Exista pe piata si fond de ten nuantator cu o formula discreta si usoara insa care ofera o acoperire mai slaba. Este recomandat persoanelor ce nu au probleme cu tenul. Este foarte usor de aplicat si se poate folosi drept baza hidratanta zilnica.

Tot ce trebuie sa mai faci in continuare este sa iti gasesti fondul de ten ideal in functie de efectul dorit si tipul si nuanta pielii tale. Succes.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: