home Altele Cum imi aleg parfumul?

Cum imi aleg parfumul?

Parfumul este o “rochie olfactiva” care ne dezvaluie personalitatea, caracterul, emotiile…pentru a gasi parfumul care ti se potriveste, invata sa citesti secretele unui parfum.

In momentul in care iti cauti semnatura olfactiva trebuie sa reusesti sa iti definesti esentele preferate. Un parfum poate fi floral, fructat, lemnos. Alegerea este adesea dificila. Criteriile variaza in functie de piele, emotii, amintiri, personalitate…

comment_choisir_son_parfum_670

Fiecare piele are propriul sau parfum. Epiderma are tendinta sa transforme caracteristicile unui parfum. Pentru a afla daca un anumit parfum ti se potriveste sau nu, testeaza-l pe zonele de pulsatie – gat, incheietura mainii – dupa care asteapta o jumatate de ora. Abia dupa o jumatate de ora vei descoperi adevarata personalitate a parfumului respectiv. Nu vaporiza parfumul in apropierea bijuteriilor deoarece metalul acidifiaza pielea in locul contactului cu pielea.

Intelege notele unui parfum

Un parfum poseda o arhitectura. Este creat conform unei piramide olfactive divizate in trei parti: note de varf, note de mijloc si note finale. Abia dupa o ora cele trei note isi faca aparitia si abia atunci ne putem da seama de veritabilul miros al unui parfum.

choix_parfum

Alege formula potrivita

Apa de toaleta, apa de parfum, apa de vara, ulei parfumat, lotiune…nu este intotdeauna usor sa alegem forumula potrivita. Trebuie sa stii ca pentru viata de zi cu zi, apa de toaleta este ideala deoarece lasa o aroma discreta. Pentru o petrecere sau seara, opteaza pentru o apa de parfum. Doua sau trei pulverizari sunt suficiente pentru a simti aroma intreaga zi.

Parfumeaza-te in locul potrivit

Parfumul trebuie aplicat in urmatoarele zone: gat, ceafa, decolteu, spatele urechii, incheietura…pentru o aroma delicata iti poti parfuma si hainele.

Parfumului nu ii place lumina, variatiile de temperatura, caldura. Prin urmare trebuie sa il pastrezi la adapost de umiditate in ambalajul sau de origine. Pe scurt, in alegerea parfumului ideal trebuie sa tii cont de cinci sfaturi :

  • Alege-l in functie de personalitatea ta ;
  • Incearca-l in zonele indicate mai sus ;
  • Alege formula potrivita ;
  • Parfumeaza-te discret ;
  • Pastreaza-l cu atentie ;

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: