home Electronice si electrocasnice Cum imi aleg masina de spalat vase?

Cum imi aleg masina de spalat vase?

Alegerea masinii de spalat nu trebuie facuta in graba ci in functie de o serie de criterii precise pe care urmeaza sa le enumeram mai jos.  Daca te afli printre persoanele care inca considera ca masina de spalat vase este un moft, afla ca nu este chiar asa. Daca speli vasele cu mana vei consuma de cinci ori mai multe vase decat cu masina de spalat vase. Cu alte cuvinte, vei face economie atat de apa cat si de electricitate.

Marimea masinii de spalat vase

Primul lucru de care trebuie sa tii cont in alegerea unei masini de spalat vase este locul de care dispui in bucatarie. Exista trei tipuri de masini de spalat vase :

  • Marime clasica : 60cm latime/85 cm inaltime/55 cm adancime;
  • Marime medie: 45cm/85cm inaltime/55-60cm adancime;
  • Masina de saplat vase mica: 55 cm latime/45cm inaltime/50-55cm adancime ;

Programare automata

programme-lave-vaisselle

Exista actualmente pe piata numeroase modele ce propun programarea automata din doua motive principale : pentru a putea adapta consumul de apa si durata procesului de spalare in functie de gradul de murdarie al vaselor si pentru a putea pleca de acasa fara griji in timp ce vasele sunt spalate.

Zgomotul

Fabricantii de masini de spalat vase au facut progrese enorme: propun masini de spalat vase silentioase, cu un nivel de zgomot extrem de redus. Zgomotul variaza in general intre 40dB-53dB sau mai mult.

Clasa energetica

Actualmente, clasele energetice ale majoritatii masinilor de spalat vase merg de la A+ pana la A+++. Cu totii stim ca cele din categoria A+++ consuma mai putina energie si apa, ajutandu-te sa faci economii substantiale.

masspalatvase-1416407124

La un ciclu de spalare, o masina de spalat vase trebuie sa consume intre 7-15l de apa, poate spala pana la 12 seturi de tacamuri. Apa calda de la robinet are 40 de grade in timp ce o masina de spalat vase incalzeste apa pana la 70 de grade, ceea ce inseamna ca elimina mult mai eficient microbii si murdaria.

Daca nu ai o familie numeroasa alege o masina de spalat vase cu sapte seturi sau mai putin. Din contra, daca familia ta este numeroasa, alege o masina cu 10-13 seturi, in functie de nevoile tale.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: