home Imbracaminte si incaltaminte Cum imi aleg ochelarii de soare?

Cum imi aleg ochelarii de soare?

Ochelarii de soare sunt accesoriile la moda indispensabile pe timp de vara. Este deci primordial sa ii porti cu placere si confort, in special in momentul in care practici o activitate. Cu alte cuvinte, trebuie sa ii alegi respectand un anumit numar de criterii. Iata care sunt caracteristicile de care trebuie sa tii cont.

Alegerea lentilelor

Ochelarii de soare se vor alege in functie de mediul in care locuiesti si de activitatile pe care le desfasori. Inainte de orice, calitatea este primordiala pentru o protectie optima a ochilor. Prin urmare, alege lentile capabile sa iti protejeze ochiul in intregime impotriva razelor solare. Alege lentile capabile sa impiedice trecerea razelor solare, care respecta culorile cu exactitate si garanteaza o vedere de calitate.

51abb96464d518cd

In momentul in care alegi ochelarii de soare verifica intotdeauna daca au inscriptia CE si categoria de protectie (0-4).

Gradul de protectie: norma CE

O reglementare europeana recomanda alegerea ochelarilor de soare purtand inscriptia CE si care indica gradul de protectie, intre 0-4. Conform clasificarii europene, lentilele din clasa 0 nu ne protejeaza impotriva razelor ultraviolete. Garanteaza doar un confort estetic.

8bf3a594d67e4ade

Clasa 1 inseamna culoare deschisa, filtru transparent, fiind recomandat pe timp de iarna. Cu alte cuvinte, nu este indicat pentru expunerea la razele puternice ale soarelui. Clasa 2  inseamna culoare medie, ideale primavara cand soarele nu este atat de puternic. Clasa 3 inseamna culoare inchisa, ideala pentru folosirea in plin soare, au capacitatea de a bloca in proportie de 100% razele ultra-violete si pot fi purtati ocazional la mare. Clasa 4 inseamna culoare foarte inchisa si dispune de un filtru infrarosu.

Forma fetei

Daca ai fata ovala opteaza pentru o pereche de ochelari rotunzi pentru a parea mai tanara sau rectangulari pentru o alura dinamica. Daca ai fata rotunda poti alege intre ochelarii cu lentile patrate. Daca ai fata patrata opteaza pentru o pereche de ochelari de soare cu lentile ovale sau mai mari. In orice caz, evita lentilele patrate. Daca ai fata triunghiulara, ochelarii ideali pentru tine sunt cei tip aviator.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: