home Altele Sa invatam sa recunoastem diamantele

Sa invatam sa recunoastem diamantele

Verighete cu diamant Atunci cand ne angajam in achizitia unei bijuterii cu diamant, inainte de a ne repezi cu capul inainte, va trebui sa incercam sa analizam daca aceste geme sunt veritabile sau cineva incearca sa te insele si sa-ti vanda o “facatura”. De la inceput va trebui sa avem o idee clara asupra diferentelor care exista intre diamante si alte pietre asemanatoare.

Diamantele nu sunt altceva decat niste minerale native formate din atomi de carbon si se prezinta in culori variate, avand o claritate superioara celorlalte pietre. Pretul diamantelor este mai ridicat decat al celorlalte pietre similare, fapt pentru care sunt multi cei care incearca sa vanda imitatii ca fiind diamante.

La inceput va trebui sa avem la dispozitie o placa de faianta, o foaie de hartie, un pix si, daca este posibil, un cantar de mare precizie.

Metoda punctului- este prima metoda de demascare a falsurilor si are la baza o proprietate particulara a diamantului: dispersia optica. Se ia o foaie alba de hartie si se deseneaza un punct cu ajutorul pixului, dupa care se aseaza piatra exact pe punct. In cazul in care diamantul este veritabil, punctul va fi neclar sau va fi imperceptibil ochiului; daca piatra este un fals, atunci punctul va fi vizibil, uneori destul de clar.

Metoda zgarieturii- se bazeaza pe faptul ca diamantul are o duritate foarte mare. Pentru aceasta se ia o placa de sticla sau de faianta, fara zgarieturi sau canelaturi; apoi se ia piatra si se freaca pe placa. In cazul in care diamantul este veritabil, atunci suprafata acestuia va trebui sa fie impecabila si fara nici un semn. In cazul in care acesta este un fals, vom observa sgarieturi si defecte pe fata pietrei.

Metoda greutatii se bazeaza pe faptul ca un diamant de un carat are o greutate de 0,2 grame, spre deosebire de imitatii care au greutati duble sau triple.

Metoda aburirii are la baza proprietatea diamantului de a fi un excelent conductor de caldura. Pentru aceasta se incearca sa se sufle aer cald deasupra lui, iar daca observam ca deasupra lui se face condens inseamna ca nu este unul veritabil. Daca nu se face condens, inseamna ca ne aflam in fata unui diamant.

Odata ce ai aflat cum sa deosebesti un diamant veritabil de o imitatie, esti pregatit sa mergi si sa cauti piatra ideala pentru inelul de logodna pe care vrei sa il oferi persoanei iubite. Daca toata aceasta activitate ti se pare obositoare, tot ceea ce ai de facut este sa achizitionezi inele de logodna cu diamant de la Valmand, deoarece ai garantia calitatii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: