home Electronice si electrocasnice Cum imi aleg televizorul potrivit?

Cum imi aleg televizorul potrivit?

Ai deja un buget stabilit insa nu poti decide cum sa alegi un nou televizor pentru casa ta. Cu ajutorul acestor criterii speram sa iti venim in ajutor. Majoritatea oamenilor isi doresc un televizor cu diagonala mare insa trebuie sa inteleaga ca aceasta trebuie sa fie in concordanta cu spatiul in care televizorul este amplasat.

Iata cum poti calcula diagonala televizorului in functie de dimensiunea incaperii: diagonala se va inmulti cu 1.5 iar rezultatul obtinut va fi distanta minima de la care te poti uita la televizor. Dupa care vei inmulti cu trei diagonala si vei obtine distanta maxima de la care se vede cel mai bine. De exemplu, un televizor cu o diagonala de 55cm se poate privi in mod ideal de la o distanta de 82.cm, maxim 162. Un astfel de televizor este ideal pentru o camera de apartament daca patul sau canapeaua sunt situate la un metru si jumatate distanta de televizor. Cele mai cautate si mai vandute televizoare de pe piata sunt cele cu diagonala de 81cm.

7780446219_des-televiseurs-dans-les-rayons-d-un-grand-magasin

Persoanele care isi doresc un televizor mai mare trebuie sa tina neaparat cont de calculul prezentat mai sus. In ceea ce priveste rezolutia, actualmente, cea mai buna de pe piata este cea 4K, adica Ultra HD. Aceste modele de televizoare sunt si SmartTv deci au disponibile o conexiune la internet pentru ca filmuletele de pe YouTube sa poata fi vizionate la cea mai buna calitate.

Preturile televizoarelor cu rezolutia Full HD sunt in continua scadere. Calitatea imaginii este una excelenta, exista modele care folosesc pentru ecran tehnologia IPS, pentru ca unghiul din care acesta poate fi privit sa fie mai larg fata de restul televizoarelor. Exista persoane care isi doresc achizitionarea unui televizor LED: 3D deoarece doresc sa se bucure de experienta ca la cinematograf de la ei de acasa. Inainte de a lua o astfel de decizie trebuie sa stii ca televizoarele nu au un continut 3D atat de vast la momentul actual.

tv-samsung-UE55HU6900

Nu uita faptul ca televizorul reprezinta o investitie pe termen lung. De aceea, trebuie sa te gandesti bine inainte de a-l achizitiona si sa stai cu ochii pe oferte.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: